Det er sommer og (burde være) sol 😀 Rababerne vokser i haverne og sælges i supermarkedet – så det er da tid til en opskrift med rabarber. Og rabarber crumble forbinder jeg bare med sommer og sol! 😉
Antal: 4 personer
Tid: 20 minutter (+ 20 minutter i ovnen)
Redskaber:
Urtekniv
Skærebræt 

2 plastic skåle
1 lille skål
Tærtefad 

Spiseske 

Deciliterbæger 

Det skal du bruge:
8 rabarber stængler
1 vaniljestang
(eller 1 tsk vaniljepulver)

5 spsk 



agavesirup
(eller honning)






2,5 dl 
havregryn 




3 dl 

kokosmel 




1 dl
mandler 


1 moden banan 

Sådan gør du:
- Vask hænder
- Tænd ovnen på 200 grader
- Skyl rababerne
- Skær dem i skiver (0,5-1 cm tykke)
- Kom dem op i en plasticskål
- Tilsæt 2 spsk
agavesirup
- Halver vaniljestangen, og skrab vaniljekornene ud
- Kom vanilje op i skålen med rabarber og agavesirup
- Bland det godt, og lad skålen stå!
- Find en ny plastic skål frem
- Kom havregryn og kokosmel op i den
- Hak mandler i mindre stykker
- Kom de hakkede mandler op i skålen med havregryn og kokosmel
- Tilsæt 3 spsk
agavesirup
- Mos bananen i en lille skål
- Kom den op i skålen med mandler, havregryn, kokosmel og agavesirup
- Bland det hele godt
- Fordel nu skålen med rabarber over i tærtefadet
- Fordel havregryns blandingen over rababerne
- Kom nu rabarber crumblen i den varme ovn
- Bag den i cirka 20 minutter
- Efter 20 minutter tages rabarber crumblen ud af ovnen
PAS PÅ DU IKKE BRÆNDER DIG – BRUG GRYDELAPPER!
Nu kan du nyde din rabarber crumble. Du kan spise den med som den er, eller spise den med vaniljeis, flødeskum eller creme fraiche 😛