NEMME, SJOVE OPSKRIFTER FOR BØRN OG NYBEGYNDERE I ET KØKKEN
Den søde tand Morgenmad

RABARBERKOMPOT

Arbejdstid: 10 minutter
Tid i alt: 40 minutter

Rabarberkompot er så nemt, så lækkert og helt genialt til mange ting. Herhjemme spiser vi det ovenpå havregrøden, pandekagerne, eller ovenpå yoghurt 😛

Redskaber Ingredienser
  • Skærebræt
  • Urtekniv
  • Lille gryde
  • Grydeske
  • Måleske, spiseske (spsk)
  • Deciliterbæger (dl)
  • 250 grabarber 
  • 1 dl sukker
  • 1 spsk vaniljesukker

 

Sådan gør du

  1. Vask dine hænder
  2. Skær de grønne blade og “hovedet” af rabarberne (de to ender) 
  3. Afvej nu rabarber stokkene så det passer med 250 g
  4. Skyl rabarberstokkene 
  5. Skær rabarber i 1 cm tykke skiver
  6. Kom rabarber, sukker og vaniljesukker i en gryde
  7. Bland det hele godt sammen 
  8. Lad det stå i gryden i 15-20 minutter
  9. Efter 15-20 minutter, kommer du gryden over på et kogeblus
  10. Tænd for høj varme, og rør rundt til det begynder at koge
  11. Skru herefter ned på middel varme, og lad det stå og simre i 10 minutter til rabarber er blødt
  12. Imens det simrer, ryddes der op i køkkenet 🙂

Hvis du ikke får spist hele rabarberkompotten med det samme, så kom den over i et skoldet, tætlukket glas eller plastikbøtte – så kan du komme den nogle dage 😛 

print

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.