Jul

RISENGRØD

Risengrød

Juhuu, det er jul – og det er risengrødens måned 😀 Og hvad er så bedre end risengrød med kanelsukker og en smørklat smør? Selvom det ikke er det sundeste i verden, er det bare godt de gange om året man får det 😀

 

Antal: Til 4 personer
Tid:  40 minutter

Redskaber: 
  • Deciliterbæger
  • Gryde
  • Grydeske
Det skal du bruge:
  • 3 dl grødris
  • 1 liter mælk
  • 3 dl vand
  • 0,25 tsk salt
Sådan gør du:
  1. Vask hænder vaskhænder
  2. Hæld ris og vand i en gryde
  3. Kom gryden over på et blus
  4. Tænd for varmen
  5. Lad det koge op, mens du rører rundt
  6. Når det koger, tilsættes mælken
  7. Lad det koger op igen, mens du rører rundt
  8. Når det har kogt op, skruer du ned for varmen
  9. Rør i risengrøden med 2-3 minutters mellemrum, så risengrøden ikke brænder på!
  10. Efter 40 minutter burde risengrøden være færdig
    Test ved at tage en lille ske og smag. Hvis risene stadig er lidt hårde, skal den have lidt mere
  11. Ryd op i køkkenet 😉

Nu er din risengrød klar til at blive spist! Og selvfølgelig skal den spises med kanelsukker og en klat smør 😛

jul_s9007

print

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort.