Morgenmad

RISTET RUGBRØD MED SPEJLÆG

Spejlæg

Ristet rugbrød med spejlæg er en god måde at starte dagen på. Det mætter helt vildt meget, fordi æg indeholder så mange proteiner. Og så er det desuden både nemt og hurtigt at lave 😉

Antal: 1 portion
Tid:  10 minutter

Redskaber: 
  • Stegepande
  • Paletkniv
  • Lille skål
  • Brødrister
  • Tallerken
Det skal du bruge:
  • 2 æg
  • 1 spsk olie
  • 1 skive rugbrød
  • Lidt salt og peber
  • Evt en lille håndfuld hakkede saltmandler
Sådan gør du:
  1. Vask hænder vaskhænder
  2. Kom rugbrød i brødristeren
  3. Rist rugbrød 3-4 minutter
  4. Kom stegepanden over på et blus
  5. Hæld olie på stegepanden
  6. Slå æggene ud i en lille skål. På den måde har du mulighed for at fjerne skal fra ægget, inden du kommer dem på panden
  7. Kom æggene over på panden
  8. Skru lidt ned for blusset, så spejlæggene ikke brænder på
  9. Steg spejlæggene i 4-5 minutter til der ikke er mere flydende æggehvid tilbage
    Pssst: kan du ikke flydende æggeblomme, skal du lige vende æggene med en paletkniv, og stege dem 2 minutter på den anden side 🙂
  10. Tag rugbrøddet op ad brødristeren og placer det på en tallerken
  11. Brug nu en paletkniv til at tage spejlæggene af stegepanden
  12. Placer spejlæggene oven på rugbrødet
  13. Drys lidt salt og peber over
  14. Kom eventuelt lidt hakkede saltmandler hen over
  15. Ryd op i køkkenet 😉

Nu er din morgenmad klar til servering. Og du kan jo hurtigt lave til hele familien 😀

print

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort.