NEMME, SJOVE OPSKRIFTER FOR BØRN OG NYBEGYNDERE I ET KØKKEN
Den søde tand

SALTKARAMEL CUPCAKES

Antal: ca. 15 cupcakesTid: 1,5 time

LĂŚkre chokolade cupcakes med en midte af saltkaramel, en top af frosting med chokolade og til sidst dryppet med saltkaramel – MUMS siger jeg bare 😛

Redskaber Det skal du bruge

DeciliterbĂŚger (dl)
Spiseske (spsk)
Teske (tsk)
3 store skĂĽle
El piskeris
15 cupcake/muffin forme 
Stor gryde
Grydeske
2 sprøjteposer
1 tyl i ønsket mønster













Cupcakes
2,5 dl sukker
3 ĂŚg
100 g smeltet smør
2,5 dl kĂŚrnemĂŚlk eller almindelige mĂŚlk
5 dl mel
2 dl kakao (den mørke uden sukker)
2 spsk vaniljesukker 
1 spsk bagepulver
0,5 tsk natron
0,5 tsk salt
170 g mørk, hakket chokolade (jeg brugte en plade fra carletti)

Frosting
170 g mørk chokolade
0,5 dl mĂŚlk
250 g smør, blødt
500 g flormelis 

Saltkaramel
3 dl piskefløde
3 dl flormelis 
1 dl lys sirup   
1,5 tsk flagesalt 

 

Südan gør du

Cupcakes
  1. Vask dine hĂŚnder
  2. TĂŚnd ovnen pĂĽ 200 grader
  3. Kom Ìg, sukker, kÌrnemÌlk og smeltet smør ned i en stor skül
  4. Piske det hele grundigt med et el piskeris – det er helt lyst og skummende
  5. Stil til siden
  6. I en anden skül blandes de tørre ingredienser: mel, kakaopulver, vaniljesukker, natron og bagepulver
  7. TilsĂŚt de tørre ingredienser lidt ad gangen til de vĂĽde ingredienser (ĂŚg, sukker, svĂŚr, kĂŚrnemĂŚlk) – pisk undervejs
  8. NĂĽr det hele er pisket godt igennem, tilsĂŚtter du den hakkede chokolade
  9. Bland det hele rundt
  10. Fordel cupcake dejen i 15 forme sü formen er 2/3 fyldt (alt efter størrelse, kan det vÌre flere eller fÌrre cupcake/muffin forme)
  11. Kom dine cupcakes i den varme ovn i ca. 20 minutter (alt efter størrelse) – tjek efter 15 minutter
  12. Lad dem køle af
  13. Imens laves saltkaramel og frosting
Saltkaramel
  1. Bland piskefløde, flormelis og sirup i en stor gryde
  2. SĂŚt gryden over pĂĽ blusset og tĂŚnd for varmen
    Jeg tĂŚndte til 8 ud af 9 pĂĽ mit komfur
  3. Rør rundt indtil karamelmassen koger op
  4. NĂĽr karamelmassen koger, skruer du ned for varmen
    Jeg skruede ned til 5 ud af 9 pĂĽ mit komfur
  5. Nu skal karamelmassen stü og koge 
  6. Nu skal karamelmassen smĂĽkage i cirka 10 minutter – til den er blevet lidt mørkere i farven og tykkere
  7. NĂĽr karamelmassen har kogt i cirka 10 minutter, tilsĂŚtter du til sidst salt
  8. Rør godt rundt
  9. HÌld karamelmassen over i en sprøjtepose, og kom den i køleskabet i 5 minutter
  10. Nür saltkaramellen er kølet lidt af, laves et lille hul i midten af hver cupcake (ikke helt ned bunden)
  11. Klip et lille hul i sprøjteposen, og sprøjt saltkaramel ned i hvert hul 
  12. Gem lidt saltkaramel, som du til sidst sprøjte oven pü frostingen 
Frosting
  1. Smelt chokoladen enten i mikroovn eller over vandbad 
  2. Lad chokoladen køle af 
  3. Piske smør, og tilsÌt flormelis lidt ad gangen 
  4. Nür smør og flormelis er pisket godt sammen, tilsÌtter du mÌlken 
  5. Pisk til frostingen er luftig – er den for hĂĽrd, kan du tilsĂŚtte LIDT mere mĂŚlk
  6. TilsÌt nu den afkølede, smeltede chokolade og pisk rundt 
  7. Kom frostingen over i en sprøjtepose med den ønskede tyl, og sprøjt den pü dine cupcakes med saltkaramel midte
  8. Pynt til sidst dine cupcakes med resterne af saltkaramellen 
  9. Ryd op i køkkenet 😉

Og sĂĽ er der serveret. Nogle vildt lĂŚkre saltkaramel cupcakes – er de ikke gode? 😛

print

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.