NEMME, SJOVE OPSKRIFTER FOR BØRN OG NYBEGYNDERE I ET KØKKEN
Den søde tand

SALTKARAMELLER

Antal: 50 stykker (alt efter størrelse) Tid: 45 minutter (+ afkøling)

Så kommer opskriften på saltkarameller – der var mange der efterspurgte en opskrift, så her kommer den 😛
Du kan lave med eller uden salt. Uden salt er det bare almindelige flødekarameller. Du kan også tilsætte lakridspulver i stedet for salt for at få lakrids karameller. 🙂
Opskriften er heldigvis dejlig nem. 

Redskaber Det skal du bruge

Deciliterbæger (dl)
Spiseske (spsk)
Stor gryde
Grydeske
Ildfast fad
Bagepapir

5 dl piskefløde

3 dl sukker

1,5 dl lys sirup   

1 spsk flagesalt + lidt til pynt

Evt. flormelis

 

Sådan gør du

  1. Bland piskefløde, sukker og sirup i en stor gryde
  2. Sæt gryden over på blusset og tænd for varmen
    Jeg tændte til 8 ud af 9 på mit komfur
  3. Rør rundt indtil karamelmassen koger op
  4. Når karamelmassen koger, skruer du ned for varmen
    Jeg skruede ned til 5 ud af 9 på mit komfur
  5. Nu skal karamelmassen stå og koge 
  6. Rør rundt hvert 5. minut 
    Det er muligt du skal røre oftere. Hvis karamelmassen koger over, skruer du ned for varmen
  7. Karamelmassen skal koge cirka 30-40 minutter indtil den er blevet tyk, gylden brun og sej. Det skal være så massen slipper bunden, når du rører
    TIP: test om karamelmassen er klar ved at dyppe en teske i massen. Når det køler af, skal det meget gerne blive tykt som karamel. Ellers skal det koge nogle minutter mere.
  8. Når karamelmassen er tyk og sej, tilsætter du salt og rører rundt 
  9. Beklæd det ildfaste fad med bagepapir
  10. Hæld nu karamelmassen ned i det ildfaste fad med bagepapir
  11. Drys lidt flagesalt ud over
  12. Nu skal det bare stå nogle timer, indtil karamel massen er blevet fast
    TIP: du kan også stille den i køleskabet i en halv times tid 
  13. Når din saltkaramel er blevet fast, skærer du den i små firkanter
  14. Du kan eventuelt pakke din karameller ind i bagepapir ved første at rulle karamellerne i flormelis, også rulle dem ind i små stykker bagepapir
    OBS: Det er vigtigt at rulle dem i flormelis først, ellers klistrer de fast til bagepapiret
  15. Ryd op i køkkenet 😉

Nu skal dine karameller bare nydes – eller måske de skal gives i gave. Du kan jo lave en ekstra portion – så er der rigeligt. Herhjemme forsvinder de i hvert fald hurtigt 😀

print

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.