Aftensmad

SØD KARTOFFEL LASAGNE MED KYLLING

sød kartoffel lasagne

Sød kartoffel lasagne med kylling smager hammer godt! De søde kartofler bliver brugt i stedet for lasagneplader. Og tro det eller ej – det smager virkelig godt 😀

Antal: 1 stor lasagne
Tid:  30 minutter (+30-35 minutter i ovnen)

Redskaber: 
  • Stor gryde
  • Skærebræt
  • Urtekniv
  • Rivejern
  • Hvidløgspresser
  • Spiseske (spsk)
  • Teske (tsk)
  • Deciliterbæger (dl)
  • Ildfast fad
Det skal du bruge:
Kødsovs
  • 1 spsk olie
  • 1 løg
  • 1 spsk paprika
  • 2 revne gulerødder
  • 2 håndfulde spinat
  • 1 fed hvidløg
  • 500 g hakket kyllingekød
  • 1 dåse flåede tomater
  • 1 dåse tomatpuré (140 g)
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk peber
Bechamel sovs
  • 2 spsk smør eller magarine
  • 2 spsk hvedemel
  • 0,5 tsk salt
  • 0,5 tsk fintrevet muskatnød
  • 5 dl mælk
  • 2 dl mozerella ost
    Pssst: du kan også købe bechamel sovsen færdig 😉
  • 1 sød kartoffel
Sådan gør du:
Kødsovs
  1. Vask hænder vaskhænder
  2. Skyl gulerødder og spinat
  3. Skær løg til små stykker – hvad du synes passer til din lasagne 😉
  4. Riv gulerødderne på et rivejern
  5. Kom olie i en stor gryde
  6. Stil den på et blus og tænd for varmen
  7. Kom nu løg i og svits det i 2 minutter
  8. Tilsæt kødet  i gryden med løg og
  9. Rør det hele godt rundt
  10. Tilsæt gulerødder og spinat
  11. Brug en hvidløgspresser til at presse hvidløget ned i gryden
  12. Rør det hele godt rundt
  13. Nu tilsættes tomatpuré, flåede tomater, salt og peber
  14. Lad kødsovsen stå og simre indtil lasagnen er klar til at blive lavet
    Pssst: Blend eventuelt kødsovsen hvis du ikke kan lide der er klumper i!  😉
    IMG_6526
Bechamel sovs
  1. Smelt smør/magarine i en lille gryde
  2. Når smørret/magarinen er smeltet, røres mel i
  3. Tilsæt lidt mælk ad gangen
  4. Når al mælk er tilsat, koges sovsen
  5. Når sovsen har kogt, tilsættes salt og revet muskatnød
  6.  Tilsæt osten
  7. Rør nu rundt i 10-15 minutter
Lasagnen
  1. Tænd ovnen på 200 grader
  2. Skræl den søde kartoffel
    IMG_6527
  3. Skær den i tynde skiver
    IMG_6528
  4. Kom kødsovs i bunden af det ildfaste fad
    IMG_6529
  5. Kom bechamel sovs oven på kødsovs
    IMG_6530
  6. Kom nu tynde skiver af sød kartoffel oven på bechamel sovsen, til det dækker det hele
    IMG_6531
  7. Kom kødsovs oven på lasagne pladerne
  8. Kom bechamel sovs oven på kødsovsen
  9. Kom skiver af sød kartoffel oven på bechamel sovsen
  10. Kom nu resten af bechamel sovsen oven på de søde kartoffel skiver
    IMG_6532
  11. Drys evt med lidt mozerella
    IMG_6534
  12. Kom lasagnen ind i den varme ovn og varm den i 35-40 minutter
  13. Ryd op i køkkenet 😉

Nu er din lækre lasagne færdig og klar til at blive spist.
Jeg håber du og din familie synes den smager ligeså godt, som vi gør herhjemme 😛

IMG_6541

print

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort.