NEMME, SUNDE, SJOVE OPSKRIFTER FOR BØRN OG NYBEGYNDERE I ET KØKKEN
Aftensmad

SPAGHETTI MED KØDSOVS

Spaghetti med kødsovs er en sikker vinder i de fleste familier. Også er det nemt og hurtigt at lave – prøv selv 🙂 God fornøjelse!

Antal: 4 personerTid: 30-40 minutter
RedskaberDet skal du bruge

Deciliterbæger (dl)
Spiseske (spsk)
Teske (tsk)
2 gryder
Grydeske
Urtekniv
Skærebræt
Hvidløgspresser
Rivejern







Kødsovs
1 pakke hakket oksekød (500 g)
2 gulerødder
1 stort løg
1 fed hvidløg
1 spsk olie
1 dåse hakkede tomater
2 spsk tomatpuré
Salt og peber

Spaghetti
1 pakke fuldkorns spaghetti
1,5 liter vand (15 dl)
1 tsk salt

Sådan gør du

Kødsovs
1. Vask hænder 
2. Start med at skære løget i små stykker
3. Vask gulerødderne
4. Riv dem på et rivejern
5. Stil dem til side
6. Kom den ene gryde over på kogepladen
7. Tænd for varmen – middel varme
8. Kom olie i gryden
9. Kom løgene over i gryden
10. Steg dem i 3-4 minutter til de bliver lidt gennemsigtige
11. Kom nu oksekødet over i gryden med løg
12. Steg indtil alt kødet er brunt
13. Tilsæt gulerødder, tomatpuré og hakkede tomater
14. Brug en hvidløgspresser til at presse hvidløget ned i gryden
15. Bland det hele godt rundt
16. Smag til med salt og peber
17. Skru ned for varmen, og lad det stå og simre
18. Imens laver du spaghettien
Spaghetti
1. Vask hænder 
2. Kom vand og salt i en gryde
3. Kom låg på gryden
4. Tænd for blusset
5. Når vandet koger, tilsættes spaghetti
6. Skru lidt ned for varmen, så vandet ikke koger over
7. Kog i 10-11 minutter (er det frisk pasta, skal det kun have 2-3 minutter)
8. Hæld vandet fra gryden
9. Ryd op i køkkenet

Når spaghettien og kødsovsen har kogt, og køkkenet er ryddet op, kan du spise din spaghetti med kødsovs. Server det med revet mozzarella, og måske også noget ketchup 😉

print

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.