Spaghetti med kylling kødbollerne er en virkelig lækker ret til aftensmad. Det minder meget om spaghetti meatballs, men her er kødbollerne altså lavet af kylling – og det smager viiiirkelig godt 😛
Antal: 4 personer
Tid: 20 minutter (+15 minutters kogetid)
Redskaber:
- Deciliterbæger
- Spiseske
- Teske
- 2 gryder
- Husholdningsfilm
- Minihakker/blender
Det skal du bruge:
Kødboller
Kødboller
- 1 pakke hakket kyllingekød (500 g)
- 1 fed hvidløg
- 0,5 tsk peber
- 1 tsk salt
Tomatsauce
- 2 dåser hakkede/flåede tomater
- 2 dl tomatpuré
- 1 fed hvidløg
- 2 håndfulde frisk basilikum (eller tsk tørret basilikum)
- 0,5 tsk peber
- 1,5 tsk salt
Spaghetti
- 1 pakke fuldkorns spaghetti
- 1,5 liter vand (15 dl)
- 1 tsk salt
Sådan gør du:
Kødboller
- Vask hænder
- Bland kyllingekød, salt og peber i en plasticskål
- Pres hvidløget ned i skålen
- Fordel husholdningsfilm ud på bordet
- Form nu små kødboller af kødfarsen til der ikke er mere tilbage
- Placer dine kødboller på husholdningsfilmen
Tomatsauce
- Vask hænder
- Kom flåede tomat, tomatpuré, hvidløg, basilikum, salt og peber ned i en minihakker eller blender
- Blend det hele, til der ikke er nogle klumper tilbage
- Hæld tomatsaucen over i en stor gryde
- Tænd for varmen, og lad tomatsaucen koge op
- Når tomatsaucen har været oppe at koge, skrues lidt ned for varmen
- Tilsæt nu dine kødbollerne til tomatsaucen
- Kom låg på gryden, og lade dine kødboller koge i tomatsaucen i 10-15 minutter (jo større de er, jo længere tid skal de have)
- Imens laves spaghetti
Spaghetti
- Vask hænder
- Kom vand og salt i en gryde
- Kom låg på gryden
- Tænd for blusset
- Når vandet koger, tilsættes spaghetti
- Skru lidt ned for varmen, så vandet ikke koger over
- Kog i 8-10 minutter
- Ryd op i køkkenet 🙂
Nu er din spaghetti med kylling kødboller klar til at blive spist.
Og smager det ikke godt? 😛 Hvis du har lyst kan du rive lidt ost ud over 😉