Aftensmad Større børn

SPINAT TÆRTE

Spinat tærte

Spinat tærte er en god, sund, nem og mættede aftensmad – eller frokost! 😉 Det gode ved tærte er, at du også sagtens kan spise det på madpakken dagen efter, selvom den er kold 😛

Antal: 1 stor tærte
Tid: 30 minutter (+30 minutters bagetid)

Redskaber:
  • Deciliterbæger
  • Spiseske
  • Teske
  • Gaffel
  • Grøntsags kniv
  • Lille skål
  • Piskeris
  • Stegepande
  • Si
  • Tærteform

Det skal du bruge:

Tærtedej
  • 1,5 dl grahamsmel
  • 2 dl hvedemel
  • 0,5 dl olivenolie
  • 1 dl vand
  • 1 tsk salt
    Pssst, du kan også bare købe din grove tærtedej færdig i supermarkedet 😉
Fyld
  • 1 pose spinat
  • 1 pakke kogte skinkestrimler
  • 4 æg
  • 2 spsk creme fraiche
  • 0,5 tsk salt
  • Lidt peber
  • 1 spsk olie til stegning
Sådan gør du:
Tærtedej
  1. Vask hænder vaskhænder
  2. Tænd ovnen på 200 grader
  3. Grahamsmel, hvedemel, olivenolie, vand og salt blandes sammen
  4. Ælt dejen til du har en ensartet masse
  5. Smør en tærteform med smør eller olie
  6. Pres dejen ud i tærteformen
  7. Stik huller i tærtedejen med en gaffel
  8. Nu skal tærtedejen forbages i 10 minutter i ovnen – imens kan du lave fyldet
    taertedej
Fyld
  1. Skyl spinat
  2. Kom olie på en pande
  3. Kom spinat på den varme pande
  4. Damp spinaten til den falder sammen
  5. Hæld den dampede spinat over i en si, og lad det dryppe af
  6. Mens spinaten drypper af, piskes æg, creme fraiche, salt og peber sammen
  7. Når tærten har bagt i 10 minutter, tages den ud af ovnen
  8. Fordel nu spinat og skinkestrimler ud på de tærten
  9. Tilsidst hældes æggeblandingen ud over spinat og skinke
  10. Bag tærten i ovnen i 20 minutter

Spinat tærte

Når tærten har bagt i 20 minutter, er den klar til at blive serveret. Server den med en god salat, eller spis den som den er 😀

print

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort.