Aftensmad

STEGTE RIS

Stegte ris

Stegte ris smager skønt! Og det kan være en god idé at lave, hvis man har rester af ris i køleskabet 🙂

Antal: 4 personer
Tid: 30 minutter

Redskaber: 
  • Deciliterbæger
  • Spiseske
  • Teske
  • Skåle
  • Wok
  • Grydeske
  • Urtekniv
  • Kødkniv
  • Skærebræt til grøntsager og kød
Det skal du bruge:
  • 1 løg
  • 2 spiske olie
  • 1 æg
  • 2 spsk soya sauce
  • 0,5 tsk sesam olie (du kan bruge almindelig olie)
  • 2 kyllingebryst (du kan også bruge noget andet kød)
  • 2 gulerødder
  • 1 bundt forårsløg
  • 10 grønne bønner
  • 6 dl kogte ris
Sådan gør du:
  1. Vask hænder vaskhænder
  2. Pil skrællen af løget
  3. Hak løget fint
  4. Skyl gulerødder, forårsløg og grønne bønner
  5. Hak det fint
  6. Bland æg med et par dråber soya sauce og et par dråber sesamolie
  7. Stil det til side
  8. Skær kyllingen i små stykker, og stil det til side
  9. Opvarm 1 spiseske olie i en wok
  10. Tilsæt løgene
  11. Steg til løgene er blevet brune (omkring 8 minutter)
  12. Fjern de brune løg fra wok’en og hæld dem over i en skål
  13. Tilsæt 0,5 spiske til wok’en
  14. Hæld æggeblandingen op i wok’en, så det dækker hele fladen
  15. Når æggene puffer, vænnes det
  16. Steges 30 sekunder på den anden side
  17. Tag ægget af og stil det til side på en tallerken
  18. Skær ægget i små stykker
  19. Tilsæt nu 0,5 spiseske olie til wok’en
  20. Steg kyllingen i omkring 8 minutter
  21. Tilsæt gulerodder og stegte løg
  22. Steg i 4-5 minutter
  23. Tilsæt nu de kogte ris, forårsløg og grønne bønner
  24. Steg yderligere 3-4 minutter
  25. Tilsæt resten af soya saucen and det hakkede æg
  26. Steg i 1 minut
  27. Ryd op i køkkenet 😉

Nu er dine stegte ris klar til at blive spist! Spis dem med soya sauce og/eller sød chili sauce 😛

print

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort.