Syltede rødløg er virkelig en god ting at have i køleskabet. Også kan det bruges til mange forskellige ting: salater, i burgeren, i en sandwich eller ovenpå en rugbrødsmad 😛
Tid: 10 minutter
Redskaber:
- Et skoldet glas (gerne et med låg)
Et skoldet glas, er et glas der er blevet skyllet igennem med kogt vand - Deciliterbæger
- Teske
- Urtekniv
- Skærebræt
- Gryde
Det skal du bruge:
- 3 rødløg
- 4 dl almindelig eddike
- 1 dl sukker
- 1 tsk peberkorn
Sådan gør du:
- Vask hænder
- Skær rødløgene i tynde skiver
- Kom rødløgene op i dit skoldede glas
- Kom eddike og sukker op i en gryde
- Tænd for varmen
- Tilsæt peberkorn
- Lad det koge op
- Når det har kogt op og sukkeret er opløst, hældes det ud over rødløgene i det skoldede glas
- Luk glasset
- Ryd op i køkkenet 🙂
- Når det er kølet af, sættes det på køl
Nu har du syltede rødløg til de næste uger (hvis du ikke når at spise dem). De smager bare så godt – også er det jo bare virkelig nemt at lave 😀