Skinke/Porre tærte er en god, sund og nem ret, som kan laves af alle. Og så smager den bare fantastisk! 😛
Og så kan du endda både spise den til frokost og aftensmad.
Antal: 1 stor tærte
Tid: 30 minutter (+30 minutters bagetid)
Redskaber:
- Deciliterbæger
- Spiseske
- Teske
- Gaffel
- Grøntsags kniv
- Lille skål
- Piskeris
- Stegepande
- Tærteform
Det skal du bruge:
Tærtedej
- 1,5 dl grahamsmel
- 2 dl hvedemel
- 0,5 dl olivenolie
- 1 dl vand
- 1 tsk salt
Pssst, du kan også bare købe din grove tærtedej færdig i supermarkedet 😉
Fyld
- 3 porrer
- 1 pakke (150 g) skinketern
- 5 æg
- 3 spsk hytteost
- Lidt salt og peber
Sådan gør du:
Tærtedej
- Vask hænder
- Tænd ovnen på 200 grader
- Grahamsmel, hvedemel, olivenolie, vand og salt blandes sammen
- Ælt dejen til du har en ensartet masse
- Smør en tærteform med smør eller olie
- Pres dejen ud i tærteformen
- Stik huller i tærtedejen med en gaffel
- Nu skal tærtedejen forbages i 10 minutter i ovnen – imens kan du lave fyldet
Fyld
- Skær porrerne ud i tynde skiver – skær op til hvor porren bliver grøn
- Steg porrerne på en opvarmet pande med olie på
- Når porrerne er blevet bløde, tages de af varmen
- Nu piskes æg, hytteost, salt og peber sammen til en luftig masse
- Når tærtedejen har været i ovnen i 10 minutter, tages den ud
- Fordel porrer og skinketern ud på tærtedejen
- Nu hældes hytteost/æggeblanding ud over porrerne og skinketernene
- Bag tærten ved 200 grader i 25-30 minutter
- Imens ryddes der op i køkkenet 😉
Nu er tærten klar til at blive spist. Server den evt. med en grøn salat 🙂
Får du ikke spist den hele, kan du sagtens tage resterne med i madpakken dagen efter!