NEMME, SUNDE, SJOVE OPSKRIFTER FOR BØRN OG NYBEGYNDERE I ET KØKKEN
Aftensmad Til madpakken

SKINKE/PORRE TÆRTE

Skinke/Porre tærte er en god, sund og nem ret, som kan laves af alle. Og så smager den bare fantastisk!  😛
Og så kan du endda både spise den til frokost og aftensmad.

 

Antal: 1 stor tærte
Tid: 30 minutter (+30 minutters bagetid)

Redskaber:
  • Deciliterbæger
  • Spiseske
  • Teske
  • Gaffel
  • Grøntsags kniv
  • Lille skål
  • Piskeris
  • Stegepande
  • Tærteform

Det skal du bruge:

Tærtedej
  • 1,5 dl grahamsmel
  • 2 dl hvedemel
  • 0,5 dl olivenolie
  • 1 dl vand
  • 1 tsk salt
    Pssst, du kan også bare købe din grove tærtedej færdig i supermarkedet 😉
Fyld
  • 3 porrer
  • 1 pakke (150 g) skinketern
  • 5 æg
  • 3 spsk hytteost
  • Lidt salt og peber
Sådan gør du:
Tærtedej
  1. Vask hænder vaskhænder
  2. Tænd ovnen på 200 grader
  3. Grahamsmel, hvedemel, olivenolie, vand og salt blandes sammen
  4. Ælt dejen til du har en ensartet masse
  5. Smør en tærteform med smør eller olie
  6. Pres dejen ud i tærteformen
  7. Stik huller i tærtedejen med en gaffel
  8. Nu skal tærtedejen forbages i 10 minutter i ovnen – imens kan du lave fyldet
    taertedej
Fyld
  1. Skær porrerne ud i tynde skiver – skær op til hvor porren bliver grøn
  2. Steg porrerne på en opvarmet pande med olie på
  3. Når porrerne er blevet bløde, tages de af varmen
  4. Nu piskes æg, hytteost, salt og peber sammen til en luftig masse
  5. Når tærtedejen har været i ovnen i 10 minutter, tages den ud
  6. Fordel porrer og skinketern ud på tærtedejen
  7. Nu hældes hytteost/æggeblanding ud over porrerne og skinketernene
  8. Bag tærten ved 200 grader i 25-30 minutter
  9. Imens ryddes der op i køkkenet 😉

Nu er tærten klar til at blive spist. Server den evt. med en grøn salat 🙂
Får du ikke spist den hele, kan du sagtens tage resterne med i madpakken dagen efter!

print

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.