Aftensmad

TOMAT, BASILIKUM BAGT KYLLING

Tomat, basilikum bagt kylling

Tomat, basilikum bagt kylling er en lækker middagsret, som er hurtig at lave. Også smager den mega godt 😉

Antal: Til 4 personer
Tid: 20 minutter (+ cirka 30 minutter i ovnen)

Redskaber: 
  • Deciliterbæger (dl)
  • Teske (tsk)
  • Ildfast fad
  • Hvidløgspresser
  • Urtekniv
  • Skærebræt
Det skal du bruge:
  • 3-4 kyllingbryst
  • 3 tomater
  • 2 dl artiskokhjerter fra glas
  • 1 frisk mozzarella
  • 0,5 dl revet parmesanost
  • 2 pressede hvidløg
  • 10 friske basilikumblade
  • 1 tsk salt
Sådan gør du:
  1. Vask hænder vaskhænder
  2. Tænd ovnen på 200 grader
  3. Kom kyllingbrystene i det ildfaste fad
  4. Drys salt ud over
    GW6STwuKRxCFQRr8zFoTqg_thumb_81ed
  5. Kom det ildfaste fad i den varme ovn
  6. Nu skal kyllingbrystene være i ovnen i 15 minutter
  7. Imens gør du resten klar
  8. Skyl tomater og basilikum
  9. Skær tomaterne i tern
  10. Skær artiskok i mindre stykker
    d%MTfHHiSRqBn7k73FhEbw_thumb_81f3
  11. Bland tomater, basilikum, artiskok, parmesan og hvidløg i en lille skål
    UNADJUSTEDNONRAW_thumb_81f9
  12. Skær mozzarellaen i skiver
  13. Når kyllingen har fået 15 minutter tages de ud af ovnen
    8X2vxFb4SMaYFEdUw3VKZQ_thumb_81fa
  14. Fordel tomat, basilikum, artiskok, parmesan og hvidløgsblandingen ud over kyllingen
    KxdVbHIcSYWKlE3jgvu%Jg_thumb_81fb
  15. Til sidst lægges mozzarella skiverne ud over
    hxnPVUuOQM+oIP9eT4pUsA_thumb_81fd
  16. Kom nu det ildfaste fad tilbage i ovnen i 15-20 minutter
  17. Imens ryddes op i køkkenet og dækkes bord 🙂

Din basilikum kylling er nu færdig 😀
Spis det som det er, eller server det med tortellini, fuldkornspasta eller lækkert brød 😛

UNADJUSTEDNONRAW_thumb_81da

print

2 Comments

  1. Hej Irina.
    Min datter og jeg skal forsøge os med denne ret i aften og i den forbindelse skal jeg høre, om det er artiskokhjerter fra glas du bruger. Alternativt skal jeg høre, hvor man kan få dem “ikke i glas”…Er det så hele artiskokker man skal købe og skralde sig ind til hjertet?
    Mvh Rikke

    1. Hej Rikke.
      Det lyder bare rigtig godt, at I skal lave den ret.
      Det smager hammer godt 🙂
      Og det er lige præcis artiskokhjerter fra glas – så det er heldigvis ret nemt.
      Tak fordi du spørger. Det får jeg lige rettet i opskriften, så der ikke er nogen tvivl.
      Rigtig god fornøjelse!

      Mange hilsner fra Irina

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort.