Tomat, basilikum bagt kylling er en lækker middagsret, som er hurtig at lave. Også smager den mega godt 😉
Antal: Til 4 personer
Tid: 20 minutter (+ cirka 30 minutter i ovnen)
Redskaber:
- Deciliterbæger (dl)
- Teske (tsk)
- Ildfast fad
- Hvidløgspresser
- Urtekniv
- Skærebræt
Det skal du bruge:
- 3-4 kyllingbryst
- 3 tomater
- 2 dl artiskokhjerter fra glas
- 1 frisk mozzarella
- 0,5 dl revet parmesanost
- 2 pressede hvidløg
- 10 friske basilikumblade
- 1 tsk salt
Sådan gør du:
- Vask hænder
- Tænd ovnen på 200 grader
- Kom kyllingbrystene i det ildfaste fad
- Drys salt ud over
- Kom det ildfaste fad i den varme ovn
- Nu skal kyllingbrystene være i ovnen i 15 minutter
- Imens gør du resten klar
- Skyl tomater og basilikum
- Skær tomaterne i tern
- Skær artiskok i mindre stykker
- Bland tomater, basilikum, artiskok, parmesan og hvidløg i en lille skål
- Skær mozzarellaen i skiver
- Når kyllingen har fået 15 minutter tages de ud af ovnen
- Fordel tomat, basilikum, artiskok, parmesan og hvidløgsblandingen ud over kyllingen
- Til sidst lægges mozzarella skiverne ud over
- Kom nu det ildfaste fad tilbage i ovnen i 15-20 minutter
- Imens ryddes op i køkkenet og dækkes bord 🙂
Din basilikum kylling er nu færdig 😀
Spis det som det er, eller server det med tortellini, fuldkornspasta eller lækkert brød 😛
2 Comments
Hej Irina.
Min datter og jeg skal forsøge os med denne ret i aften og i den forbindelse skal jeg høre, om det er artiskokhjerter fra glas du bruger. Alternativt skal jeg høre, hvor man kan få dem “ikke i glas”…Er det så hele artiskokker man skal købe og skralde sig ind til hjertet?
Mvh Rikke
Hej Rikke.
Det lyder bare rigtig godt, at I skal lave den ret.
Det smager hammer godt 🙂
Og det er lige præcis artiskokhjerter fra glas – så det er heldigvis ret nemt.
Tak fordi du spørger. Det får jeg lige rettet i opskriften, så der ikke er nogen tvivl.
Rigtig god fornøjelse!
Mange hilsner fra Irina