NEMME, SUNDE, SJOVE OPSKRIFTER FOR BØRN OG NYBEGYNDERE I ET KØKKEN
Aftensmad

VIETNAMESISKE PANDEKAGER

Antal: Til 4 personer Tid:  30 minutter

Vietnamesiske pandekager er både nemt, sundt og smager godt. Men udover det, så er det faktisk også ret hyggeligt at lave – det synes vi i hvert fald herhjemme 😉 Man skærer nemlig bare grøntsagerne, og steger kødet, også laver man resten færdigt ved bordet. Her skal man nemlig lave sin egen vietnamesiske pandekage og komme ens yndlings fyld i 😛

Redskaber Det skal du bruge
  • Grøntsagskniv
  • Skærebræt
  • Spiseske (spsk)
  • Rundt fad (der passer til rispapir)
  • Stegepande
  • Paletkniv
  • Små skåle eller et fad til grøntsagerne, kylling og peanutbutter dip
Vietnamesiske pandekager:
  • 1 moden mango (den skal være lidt blød)
  • 1 agurk
  • 3-4 gulerødder
  • 1 hjertesalat (eller andet salat)
  • 1 peberfrugt
  • 1 bundt forårsløg
  • 1 avocado
  • 3-4 kyllingebryst fileter (eller 1 pakke kylling inderfilet)
  • 1 tsk salt
  • 1 pakke rispapir pandekager
  • Soyasauce
  • Hoisonsauce
  • Sød chilisauce
Peanutbutter dip:
  • 1 dl peanutbutter
  • 3 spsk kokosmælk på dåse
  • 0,5 dl soya
  • 1 spsk citronsaft

Sådan gør du:

  1. Vask hænder vaskhænder
  2. Skyl agurk, gulerødder, salat, peberfrugt og forårsløg
  3. Skræl gulerødderne
  4. Skær agurk, gulerødder og peberfrugt i tynde stave
  5. Skær forårsløg i små skiver
  6. Skær salat i mindre stykker
  7. Kom grøntsagerne op i et fad, eller små skåle
  8. Halver avocadoen
  9. Tag stenen ud
  10. Pil eller skær skrællen af de to halve avocado både
  11. Skær nu tynde skiver
  12. Mangoen skal også skæres i skiver
  13. Kom avocado og mango over på fadet eller i skåle
  14. Bland peanutbutter, kokosmælk, soya og citronsaft i en lille skål
  15. Brug et nyt skærebræt til at skære kyllingen i tynde strimler
  16. Opvarm en stegepande
  17. Kom evt. lidt olie på
  18. Kom kyllingen over på stegepanden
  19. Tilsæt 3 spsk hoisinsauce (det synes jeg i hvert fald smager godt)
  20. Drys salt ud over kyllingen
  21. Steg nu kyllingen i 2-3 minutter
  22. Vend kyllingen
  23. Steg 2-3 minutter mere
  24. Kom kyllingen over i en skål for sig
  25. Fyld et fad med vand, der passer til rispapir pandekagerne
  26. Ryd op i køkkenet 😉

IMG_6823

Nu er dine vietnamesiske pandekager klar til at blive lavet.
Tag en rispapir pandekage og kom det i vand i 10 sekunder.
Når du tager den op og lægger den på din tallerken, bliver den helt blød.
Nu skal du bare komme fyld ind på midten af pandekagen, for så kan den nemlig rulles bagefter.
Når du ruller er det smart at folde enderne op, så alt fyldet ikke ryger ud, når du spiser den:
IMG_6825 IMG_6826 IMG_6827

Når de er foldet, er de klart til at blive spist.
Dyp dem i din hjemmelavede peanutbutter dip, soyasauce eller sød chili sauce.
Det hele smager godt 😀

print

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.