Portobello burger er en anderledes måde at spise burgere på. Du erstatter nemlig burgerbollerne med portobello svampe. Det er faktisk ret nemt at lave, sundt og smager ovenikøbet også godt 😀
Antal: 4 burgere
Tid: 20 minutter (+20 minutters stegetid)
Redskaber:
- Teske
- Spiseske
- Plasticskål
- Skærebræt
- Urtekniv
- Små skåle
- Stegepande
- Paletkniv
- Tallerken
- Sølvpapir
Det skal du bruge:
- 8 store portobello svampe
- 2 tomater
-
0,5-1 agurk
-
1 rødløg
- 0,5 salathoved eller et par håndfulde spinat
- Ketchup
- Remoulade
- Eventuelt nogle skiver frisk mozzarella
- 1 spsk olivenolie
- Og hvad du ellers kan lide 🙂
Bøffer
- 500 g hakket oksekød eller kyllingekød
- 1 tsk salt
- 0,5 tsk peber
Sådan gør du:
- Vask hænder
- Skyl portobello svampe, tomater, agurk og salat
- Skær tomater og agurker i skiver
- Pil skrællen af rødløget og skiver i skiver
Du kan eventuelt stege rødløgene, hvis du kan lide dem bløde - Skær salaten i mindre stykker
- Kom grøntsagerne i små skåle
- Bland oksekød, salt og peber i en plasticskål
- Form nu 4 bøffer
- Kom en stegepande på en kogeplade
- Tænd for blusset
- Steg de 4 bøffer 5 minutter på hver side
- Imens skærer du stokkene af portobello svampene, som vist nedenfor
- Når bøfferne har stegt, lægger du dem over på en tallerken med sølvpapir over
- Kom olivenolie på stegepanden
- Steg nu portobello svampene 4 minutter på hver side
- Du kan eventuelt trykke dem lidt flade
- Ryd op i køkkenet 🙂
Nu kan du bygge en burger, og bruge portobello svampene som brød.
Det smager faktisk dejligt og mætter godt 😛