NEMME, SJOVE OPSKRIFTER FOR BØRN OG NYBEGYNDERE I ET KØKKEN
Ikke kategoriseret

GAZPACHO

Tomat foccacia er helt genialt både til aftensmad og til madpakken. Herhjemme bruger vi det både som tilbehør til aftensmaden, til lækre dips eller bare lige som det er 😛

Antal: 1 foccacia
Tid: 20 minutter (+ 1,5 times hævetid og 25-30 minutter bagetid)

Redskaber: 
  • Stor skål
  • Deciliterbæger
  • Spiseske
  • Teske
  • Bageplade
  • Bagepapir
  • Et fugtigt viskestykke
  • Rene hænder
Det skal du bruge:
  • 5 dl lunkent vand
  • 50 g gær (1 pakke)
  • 2 teske salt
  • 2 dl havregryn
  • 3 dl grahamsmel
  • 5 dl hvedemel
Topping:
  • 3 spsk olivenolie
  • 10-15 cherrytomater
  • 2 tsk rosmarin
  • 1 tsk salt
Sådan gør du:
  1. Vask hænder vaskhænder
  2. Kom det lunkne vand i en stor skål
  3. Opløs gæren i det lunkne vand
  4. Kom nu salt og havregryn i
  5. Tilsæt grahamsmel
  6. Bland det hele godt rundt
  7. Tilsæt nu hvedemel lidt efter lidt
  8. Bland det hele godt rundt – dejen skal være grødet
  9. Dæk dejen til med et fugtigt viskestykke og stil den et lunt sted
  10. Lad dejen hæve 1 time
  11. Når dejen har hævet en time, hældes den ud på en bageplade dækket til med bagepapir
  12. Lad madbrødet hæve 30 minutter mere
  13. I mellem tiden tændes ovnen på 220 grader
  14. Når dit tomat foccacia har hævet i 30 minutter, fordeles olien ud over brødet
  15. Lav små fordybninger i foccacia brødet med dine rene fingre
  16. Tryk cherrytomaterne ned i dejen
  17. Fordel rosmarin og salt ud over til sidst
    IMG_6513
  18. Sæt nu madbrødet i den varme ovn
  19. Bag dit tomat foccacia i 20-25 minutter
  20. I mellem tiden ryddes der op i køkkenet 🙂
print

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.