Tomat foccacia er helt genialt både til aftensmad og til madpakken. Herhjemme bruger vi det både som tilbehør til aftensmaden, til lækre dips eller bare lige som det er 😛
Antal: 1 foccacia
Tid: 20 minutter (+ 1,5 times hævetid og 25-30 minutter bagetid)
Redskaber:
- Stor skål
- Deciliterbæger
- Spiseske
- Teske
- Bageplade
- Bagepapir
- Et fugtigt viskestykke
- Rene hænder
Det skal du bruge:
- 5 dl lunkent vand
- 50 g gær (1 pakke)
- 2 teske salt
- 2 dl havregryn
- 3 dl grahamsmel
- 5 dl hvedemel
Topping:
- 3 spsk olivenolie
- 10-15 cherrytomater
- 2 tsk rosmarin
- 1 tsk salt
Sådan gør du:
- Vask hænder
- Kom det lunkne vand i en stor skål
- Opløs gæren i det lunkne vand
- Kom nu salt og havregryn i
- Tilsæt grahamsmel
- Bland det hele godt rundt
- Tilsæt nu hvedemel lidt efter lidt
- Bland det hele godt rundt – dejen skal være grødet
- Dæk dejen til med et fugtigt viskestykke og stil den et lunt sted
- Lad dejen hæve 1 time
- Når dejen har hævet en time, hældes den ud på en bageplade dækket til med bagepapir
- Lad madbrødet hæve 30 minutter mere
- I mellem tiden tændes ovnen på 220 grader
- Når dit tomat foccacia har hævet i 30 minutter, fordeles olien ud over brødet
- Lav små fordybninger i foccacia brødet med dine rene fingre
- Tryk cherrytomaterne ned i dejen
- Fordel rosmarin og salt ud over til sidst
- Sæt nu madbrødet i den varme ovn
- Bag dit tomat foccacia i 20-25 minutter
- I mellem tiden ryddes der op i køkkenet 🙂