NEMME, SJOVE OPSKRIFTER FOR BØRN OG NYBEGYNDERE I ET KØKKEN
Den søde tand

HINDBÆR CUPCAKES MED HVID CHOKOLADE

Antal: 12 stykker Arbejdstid: 30 minutter
Bagetid: 15-20 minutter
Redskaber Ingredienser
  • To store plasticskåle
  • Grydeske
  • El piskeris
  • Skærebræt
  • Kniv
  • Muffins forme (jeg brugte en stålform bageform med 12 huller fra Aldente)

 

Dejen

  • 2,5 dl hvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • 2 spsk vaniljesukker
  • 150 g blødt smør (stuetemperatur)
  • 2,5 dl sukker
  • 2 æg
  • 1,5 dl mælk 
  • 0,5 tsk salt
  • 3 dl hindbær (frosne eller friske)
  • 100 g hvid chokolade

Frosting

  • 250 g blødt smør (stuetemperatur)
  • 500 g flormelis
  • 2 spsk vaniljesukker
  • 4 dl friske hindbær
  • Evt et par spillesteder vand

Sådan gør du

Dej

  1. Vask dine hænder 
  2. Tænd ovnen på 200 grader
  3. Start med at tage smøren ud af køleskabet, så det kan blive blødt
  4. Bland mel, bagepulver, salt og vaniljesukker i en skål 
  5. Stil den til side
  6. Når smøren er stuetemperatur,  piskes smør og sukker i en ny, stor skål
    Pssst: du kan evt. komme din smør i en lille skål og give det 30 sekunder i mikroovnen, så det bliver lidt blødt
  7. Tilsæt herefter æg og mælk, og pisk
  8. Nu rører du melblandingen i lidt efter lidt
  9. Hak din hvide chokolade til små stykker  
  10. Tilsæt hindbær og hakket, hvid chokolade og rør rundt
  11. Smør din muffins forme med smør eller olie 
  12. Kom nu dejen ned i de 12 muffins forme – fyld cirka 2/3 i hver form 
  13. Når ovnen er varm, skal dine muffins bage i 15-20 minutter – tjek ved at stikke en madpind ned i en muffin. Hvis der stadig hænger dej fast, skal de have lidt mere 
  14. Imens dine muffins er i ovnen laver du din frosting 

Frosting

  1. Kom blødt smør og vaniljesukker i en skål
  2. Tilsæt flormelis lidt efter lidt
  3. Pisk det grundigt, så det bliver helt luftigt
  4. Vend nu de friske hindbær i din frosting
    OBS: frostringen skal være ret tyk. Bliver den for tynd, når du tilsætter hindbær, kommer du lidt mere flormelis i. Er den for tyk kommer du LIDT vand i. 
    Skiller den: kom frostingen i køleskabet en time og pisk igen
  5. Kom frostingen i en sprøjtepose med tyl
  6. Når dine muffins har kølet af, kan du tage dine muffins ud af din stålform og sprøjte frosting på dem 
  7. Ryd op i køkkenet 😉

Og nu er det altså bare at sætte tænderne i de lækre hindbær muffins med hvid chokolade, og nyde dem 😛
Er de ikke gode? 😀

print

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.