NEMME, SJOVE OPSKRIFTER FOR BØRN OG NYBEGYNDERE I ET KØKKEN
Den søde tand

KRYDDERKAGE

Antal: En stor bradepande Arbejdstid: 15-20 minutter
Bagetid: 30 minutter

Den her krydderkage er virkelig nem, lækker og smager bare mega godt. Den er uden æg, så den vil også sagtens kunne laves i vegansk udgave 🙂 Og fik jeg sagt, at den er MEGA svampet! 😀 Og derfor også lige så god dagen efter. 

Redskaber Ingredienser
  • En stor bradepande (som du bruger til ovnen)
  • Bagepapir
  • En stor skål
  • En lille gryde
  • Grydeske eller piskeris
  • Decilitermål (dl)
  • Spiseske (spsk)
  • Teske (tsk)

 

 

 

 

 

 

  • 10 dl/1 L creme fraiche (tykmælk eller ymer kan også bruges)
  • 1 dl smeltet smør eller olie
  • 1 spsk kanel
  • 1 tsk stødt ingefær
  • 1 tsk stødt kardemomme
  • 1 tsk stødt nellike
  • 3 tsk natron
  • 6 dl sukker
  • 10 dl hvedemel
  • 0,5 tsk salt

Glasur

  • 1 dl smør
  • 5 dl flormelis
  • 2 spsk kakao
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 4 spsk kaffe 

Sådan gør du

  1. Vask dine hænder 
  2. Tænd ovnen på 175 grader varmluft
  3. Kom creme fraiche og smeltet smør i en stor skål
  4. Bland det sammen
  5. Tilsæt nu kanel, ingefær, nellike, kardemomme, sukker, salt og hvedemel
  6. Rør det grundigt sammen 
  7. Beklæd bradepanden med bagepapir
  8. Hæld din krydderkage dej ned i bradepanden med bagepapir
  9. Kom den i den varme ovn i 30 minutter
  10. Imens rydder du op i køkkenet 😉
  11. Når kagen har været i ovnen i 30 minutter tages den ud og stilles på en bordskåner
  12. Lad den køle af 
  13. Imens laves glasuren

Glasur

  1. Kom smør, flormelis, kakao, vaniljesukker og kaffe ned i en lille gryde
  2. Tænd for middelhøj varme (7 ud af 9 på mit komfur)
  3. Rør rundt til det hele er smeltet 
  4. Sluk nu for varmen
  5. Når krydderkagen er kølet af, hælder du glasuren ud over
  6. Ryd det sidste op i køkkenet 😀

Og så er du klar til at spise din lækre, svampede krydderkage. Og er den ikke bare god?? 😛

print

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.