NEMME, SJOVE OPSKRIFTER FOR BØRN OG NYBEGYNDERE I ET KØKKEN
Aftensmad

BAGTE KARTOFLER MED PURLØGSDRESSING

Antal: 4 personerArbejdstid: 20 minutter
Tid i alt: 1,5 timer

Bagte kartofler er en nem aftensmad ret, hvor man kan bruge lige det topping man kan lide 😀 Server dem som tilbehør, eller spis dem lige som de er. Du kan eventuelt også servere dem med noget kød til 🙂 

Redskaber Ingredienser
  • Urtekniv
  • Skærebræt
  • Spiseske (spsk)
  • Teske (tsk)
  • Decilitermål (dl)
  • Si
  • Ildfast fad 
Bagte kartofler 
  • 4 bagekartofler 
  • 2 spsk olie
  • 1 tsk salt
  • 1 dl majs (på frost eller dåse)
  • 1 dl ærter (på frost)
  • 1 rød peberfrugt
  • 1 tomat
Purløgsdressing 
  • 2 dl creme fraiche eller yoghurt natural 
  • 0,5 bundt purløg 
  • 1 tsk sukker
  • 1 tsk salt
  • 0,5 tsk peber
 

Sådan gør du

Bagte kartofler 
  1. Vask hænder vaskhænder
  2. Tænd ovnen på 200 grader varmluft
  3. Vask bagekartoflerne grundigt, så der ikke sidder nogle jordrester på
  4. Tør dem med lidt køkkenrulle
  5. Læg bagekartoflerne i et ildfast fad
  6. Skær et dybt kryds i bagekartoflerne – IKKE helt igennem
  7. Pensl bagekartoflerne med olie
  8. Drys med salt
  9. Kom kartoflerne i ovnen i 1 time (måske 1 time og 15 minutter)
  10. Imens laves toppingen til bagekartoflerne 
  11. Hæld majs og ærter i en si
  12. Hæld kogende vand over, så de tør op
  13. Lad dem dryppe af
  14. Hæld dem i en lille skål
  15. Skyl peberfrugt og tomat
  16. Skær i små tern
  17. Kom tomat og peberfrugt i en lille skål 
  18. Stil til side, indtil servering
Purløgsdressing
  1. Skyl purløg
  2. Kom creme fraiche i en lille skål
  3. Brug en saks til at klippe purløg i små stykker henover skålen med creme fraiche
  4. Tilsæt sukker, salt og peber
  5. Bland det hele godt rundt
  6. Stil i køleskabet indtil servering 
print

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.