Disse boller skal laves aftenen inden de skal serveres. På den måde spare du tid om morgenen – og desuden bliver bollerne bare lækre og svampede 😀
Antal: 12-15 boller alt efter størrelse
Tid: 15 minutter (+ 1 nats hævning og 25-30 minutters bagetid)
Redskaber:
- Deciliterbæger
- Spiseske
- Teske
- Stor skål
- Grydeske
- Rivejern
- Husholdningsfilm
- Viskestykke
- Bageplade
- Bagepapir
Det skal du bruge:
- 5 dl lunkent vand
- 25 g gær (0,5 pakke)
- 1 spsk honning
- 1 tsk salt
- 2 dl revet gulerødder
- 5-6 dl hvedemel
- 4 dl grahamsmel
Sådan gør du:
- Vask hænder
- Kom det lunkne vand ned i en skål
- Kom gær i
- Når gæren er opløst i vandet, tilsættes salt og honning
- Tilsæt revet gulerødder
- Tilsæt hvedemel, rugmel lidt ad gangen – så er det nemmere at røre rundt 🙂
- Bland det hele godt rundt til det er en tyk grød!
- Dæk nu dejen til, først med husholdningsfilm, derefter et viskestykke
- Stil dejen i køleskabet natten over
- Morgenen efter tænder du blot ovnen på 200 grader
- Form bollerne ved hjælp af en spiseske
Pssst: dyp skeen i noget vand mellem hver bolle du former. - Når ovnen er varm, bages bollerne i 25-30 minutterne
BUM, så har du boller. Det er simpelthen så nemt, hvis man ikke gider stå og lave boller om morgenen. Lav dejen om aftenen, og bag bollerne om morgenen – smart 😉