Æsel æblecips er nemme, sunde og lækre! Det er æblesæson, så du kan lave en maaaasse æblechips. Spis dem som snack eftermiddag eller aften, og brug noget vaniljeskyr som dip! 🙂
Antal: 1 lille skål
Tid: 5 minutter (+ 2-3 timers bagetid)
Redskaber:
Æble udkerner eller urtekniv
Æble udkerner eller urtekniv
Skærebræt
Teske
Rene hænder
Rene hænder
Bageplade
Bagepapir
Lille skål
Det skal du bruge:
2 æbler
1 tsk kanelpulver
Evt. 1 dl vanilje skyr som dip
Sådan gør du:
- Vask hænder
- Tænd ovnen på 100 grader
- Vask æblet
- Hvis du har æbleudkerner, bruger du denne til at få kernerne ud
Har du ikke æbleudkerner, skærer du æblet over i 2 halve og skærer kernerne ud
- Skær æblet i tynde skiver
PAS PÅ DU IKKE SKÆRER DIG PÅ DEN SKARPE KNIV!
- Kom bagepapir på bagepladen
- Læg de tynde æbleskiver over på bagepladen med bagepapir
- Kom æblechipsene i ovnen i 1 time
- Efter 1 time tages æblechipsene ud af ovnen
- Drys nu kanel ud over æblechipsene
- Kom æblechipsene i ovnen 1 time mere
- Imens ryddes der op i køkkenet 😉
- Efter 1 time tager du æblechipsene ud af ovnen, og lader dem køle af
(hvis de ikke er sprøde, så kom dem tilbage i ovnen 30 minutter mere)
Når æblechipsene er kølet af, skulle de gerne være helt sprøde og lækre.
Dyp dem i vanilje skyr og spis det som snack. Muuuums 😛
2 Comments
Hej, lækre opskrifter 🙂
Må jeg bruge billedet af de tyndt skåret æbler, til en vejledning om udskåret frugt.
venlig hilsen
Anna Marie
Hej Anna Marie,
Det er jeg glad for, at du synes!
Selvfølgelig må du bruge billedet 🙂
Mange hilsner
Juniorkokkeriet