NEMME, SJOVE OPSKRIFTER FOR BØRN OG NYBEGYNDERE I ET KØKKEN
Aftensmad

ASPARGES RISOTTO

Antal: 4 portionerTid: 40 minutter
Redskaber  Det skal du bruge
  • Skærebræt
  • Urtekniv
  • Gryde
  • Grydeske
  • Deciliterbæger
  • Spiske
  • Teske
  • Si
  • 3 dl risottoris
  • 2 dl vand
  • 5 dl hønsebuillon (1 bouillonterning terning opløst i 5 dl vand)
  • 0,5 dl mælk
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 bundt asparges
  • 1 spsk olie
  • 1 dl parmesan
  •  

Sådan gør du

  1. Vask hænder 
  2. Skyl asparges
  3. Skær i mindre stykker (cirka 2 centimeter lange)
  4. Stil til side
  5. Skyl risottorisene med koldt vand i en si
  6. Stil dem til side
  7. Hak løg og hvidløg fint 
  8. Kom olie i en gryde
  9. Skru op til middelhøj varme (7 ud af 9 på mit komfur)
  10. Svits løg og hvidløg i 1 minut
  11. Tilsæt risottorisene og svits yderligere 2 minutter
  12. Kom nu vand i gryden og lad det suge ind 
  13. Skru ned for varmen til middelvarme
  14. Når vandet er suget ind, tilsættes hønsebuillon LIDT AD GANGEN. Hver gang det er suget ind, tilsætter du lidt mere hønsebuillon indtil alt er suget op af risene. (det tager ca 15 minutter)
  15. Tilsæt nu mælken 
  16. Lad det suge ind 
  17. Tilsæt asparges stykkerne og parmesan
  18. Smag til med salt og peber
  19. Ryd op i køkkenet 

Og så er din asparges risotto klar til at blive spist. Du kan toppe den med lidt ekstra parmesan, og evt noget frisk basilikum. Det gjorde jeg, og det smagte rigtig godt 😛

 
print

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.