Bagt grød med æble er virkelig en genial idé. Det både smager godt, mætter godt, er nemt at lave og sundt. Og imens grøden passer sig selv i ovnen, kan man tage tøj på og gøre sig klar. 😀
Antal: 2 portioner (1 hvis man er sulten 😉 )
Tid: 10 minutter (+20 minutter i ovnen)
Redskaber:
- Lille skål
- Deciliterbæger (dl)
- Spiske (spsk)
- Teske (tsk)
- Lille ovnfast fad eller muffinforme
Det skal du bruge:
- 1 æble
- 1 dl havregryn
- 1 tsk kanel
- 1 dl chiafrø
- 0.5 tsk vaniljepulver
- 1 tsk bagepulver
- 0.5 dl mandler
- 2 spsk kokossukker
- 2 spsk hørfrø
- Knivspids salt
- 2 dl mælk
- Lidt smør/olie til smørelse af ovnfast fad
Sådan gør du:
- Vask hænder
- Tænd ovnen på 200 grader
- Smør et lille ovnfast fad eller en tærteform
- Skær æblet i tern
- Fordel æblestykkerne i bunden af fadet eller tærteformen
- Drys kanel ud over
- Hak mandlerne
- Bland havregryn, chiafrø, vaniljepulver, hakkede mandler, hørfrø, bagepulver, kokossukker og salt i en skål
- Fordel det ud over æblerne
- Hæld mælken ud over
- Kom grøden ind i ovnen
- Bag den i cirka 20 minutter
- Ryd op i køkkenet 🙂
Når grøden har været i ovnen i 20 minutter, er den klar til at blive spist. Æblerne er blevet lækre bløde, og har fået smag af kanelen.
Det smager næsten usundt, men er det slet ikke 😀
Får du ikke spist det hele, sætter du det bare i køleskabet og varme det op morgenen efter i mikroovnen med lidt ekstra mælk! Dét er smart 😉