Antal: 4 personer | Arbejdstid: 20 minutter Tid i alt: 1,5 timer |
Bagte kartofler er en nem aftensmad ret, hvor man kan bruge lige det topping man kan lide 😀 Server dem som tilbehør, eller spis dem lige som de er. Du kan eventuelt også servere dem med noget kød til 🙂
Redskaber | Ingredienser |
|
Bagte kartofler
Purløgsdressing
|
Sådan gør du
Bagte kartofler
- Vask hænder
- Tænd ovnen på 200 grader varmluft
- Vask bagekartoflerne grundigt, så der ikke sidder nogle jordrester på
- Tør dem med lidt køkkenrulle
- Læg bagekartoflerne i et ildfast fad
- Skær et dybt kryds i bagekartoflerne – IKKE helt igennem
- Pensl bagekartoflerne med olie
- Drys med salt
- Kom kartoflerne i ovnen i 1 time (måske 1 time og 15 minutter)
- Imens laves toppingen til bagekartoflerne
- Hæld majs og ærter i en si
- Hæld kogende vand over, så de tør op
- Lad dem dryppe af
- Hæld dem i en lille skål
- Skyl peberfrugt og tomat
- Skær i små tern
- Kom tomat og peberfrugt i en lille skål
- Stil til side, indtil servering
Purløgsdressing
- Skyl purløg
- Kom creme fraiche i en lille skål
- Brug en saks til at klippe purløg i små stykker henover skålen med creme fraiche
- Tilsæt sukker, salt og peber
- Bland det hele godt rundt
- Stil i køleskabet indtil servering