Antal: 1 banankage | Tid i alt: 45 minutter |
Barbie’s banankage er nemt, sundt og mega lækkert! Det er uden tilsat sukker, og indeholder en masse gode næringsstoffer. Banankagen kan skæres i skiver og tages med på tur, med i madpakken eller spises til eftermiddagshyggen – eller som dessert efter aftensmaden 😛
Redskaber | Det skal du bruge |
Minihakker Deciliterbæger
Teske
Skærebræt Urtekniv Stor plasticskål
Grydeske
Rugbrøds-bageform
|
4 modne bananer
2 dl kokossukker (eller 5 dadler uden sten) 2 æg
1 dl mælk
5 dl speltmel 2 tsk kanel
1 tsk bagepulver 0,5 tsk salt
0,5 plade mørk chokolade (ca. 50 g) Lidt smør til at smøre rugbrøds bageformen |
Sådan gør du
- Vask hænder
- Tænd ovnen på 200 grader
- Bland kanel , bagepulver , salt , speltmel og kokossukker i en skål
- Hak chokoladen
- Tilsæt chokoladen i melblandingen
- Bland det hele godt rundt
- Tag skrællen af bananerne
- Kom bananerne i minihakkeren
- Blend bananerne
- Hæld bananmosen over i skålen med de tørre ting
- Bland det hele godt rundt
- Tilsæt nu æg og mælk
- Bland det hele godt rundt
- Smør rugbrøds bageformen med lidt smør eller olie
- Hæld nu banankage dejen ned i rugbrøds bageformen
- Bag banankagen i 30 minutter
- Imens ryddes op i køkkenet
- Brug en grydelap til at tage banankagen ud
- Når banankagen har bagt, lader du det køle af.
Pynt den eventuelt med smeltet chokolade!
Nu kan du nyde din lækre banankage færdig – det smager bare mums :-p