NEMME, SJOVE OPSKRIFTER FOR BØRN OG NYBEGYNDERE I ET KØKKEN
Aftensmad Større børn

BLOMKÅLSPIZZA

Antal: 1 stor pizza Tid:  55 minutter (inkl. bagetid)

Blomkålspizza er virkelig et lækkert og sundere alternativ til normal pizza. Måske synes du ikke det lyder særlig lækkert, fordi det er blomkåls bund – men det er altså virkelig lækkert. Og tro mig, man kan ikke smage blomkålen 🙂

Redskaber Det skal du bruge
  • Minihakker eller rivejern
  • Skål
  • Grydeske
  • Deciliterbæger (dl)
  • Teske (tsk)
  • Bageplade
  • Bagepapir

 

Bund
  • 1 blomkål
  • 2 dl rugmel
  • 2 dl revet ost – brug den ost du bedst kan lide!
  • 3 æg
  • 1 fed hvidløg 
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk oregano
Topping
  • 0,5 dl flåede tomater
  • 1 dl tomatpuré
  • 1 tsk salt
  • 1 frisk mozzarella (eller 2 dl revet mozzarella, cheddar eller parmesan)
  • 1 pakke skinkestrimler, pepperoni, serrano eller andet topping
  • Evt. rucola, friske tomater og pesto

Sådan gør du:

  1. Vask hænder vaskhænder
  2. Tænd ovnen på 200 grader
  3. Riv eller blend blomkåls helt fint
  4. Bland det revede blomkål med rugmel, ost, æg, salt og oregano
    IMG_5448
  5. Kom bagepapir på en bageplade
  6. Fordel blomkåls dejen ud på bagepapiret – brug en ske til at smøre dejen ud
    IMG_5449
  7. Når blomkåls bunden er fordelt ud til et tyndt lag, kommes blomkåls bunden ind i den varme ovn
  8. Varm blomkåls bunden i 30 minutter
  9. Når blomkåls bunden har fået 30 minutter, tages den ud
    IMG_5450
  10. Bland flåede tomater, tomatpuré og salt
  11. Fordel tomatsaucen ud på blomkåls bunden
  12. Fordel nu skinke/pepperoni ud på pizzaen
  13. Til sidst fordeles osten ud på blomkålspizzaen
  14. Kom nu din blomkålspizza i ovnen i cirka 15 minutter
  15. Ryd op i køkkenet

Efter 10 minutter din blomkålspizza klar til at blive serveret 😛
Kom eventuelt tomat, rucola salat eller spinat oven på din pizza – dét smager altså godt 😀

Og så vil jeg gerne høre, om du kunne lide blomkålspizzaen? 😉

blomkålspizza

print

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.