Antal: 8 burgere | Tid: 50 minutter (+1,5 times hævetid) |
De her burgere er gode lækre, burgere du kan spise i hverdagen eller i weekenden. Det gode ved burgerne er, at du helt selv kan vælge, hvad der skal i den! 😛 Og, hvis du ikke har tid til at lave dine egne burgerboller, kan du sagtens bare købe de færdige i supermarkedet 🙂
Redskaber | Det skal du bruge |
|
Burgerboller
Bøffer
Tilbehør
|
Sådan gør du:
Burgerboller
- Vask hænder
- Hæld vand i skålen
- Kom gær ned i skålen
- Rør rundt til gæren er opløst
- Kom nu salt, olie og honning i skålen
- Kom grahamsmel i blandingen
- Rør det rundt
- Kom rugmel i blandingen
- Rør det rundt
- Kom nu hvedemel i lidt efter lidt
- Når du ikke kan røre rundt i dejen længere, ælter du med dine rene hænder
- Ælt dejen godt
- Kom et fugtigt viskestykke over dejen
- Stil dejen et lunt sted
- Lad den stå i 1 time
- Mens dejen hæver, kan du skylle og skære dine grøntsager
- Når dejen har hævet 1 time, former du dejen til 8 store burgerboller
- Lad burgerbollerne efterhæve i 30 minutter
- Imens tænder du ovnen på 200 grader
- Pensl nu burgerbollerne med æg
- Drys sesamfrø på burgerbollerne
- Kom nu burgerbollerne i ovnen i 15-20 minutter
- Mens burgerbollerne er i ovnen, kan du lave dine bøffer klar 🙂
Bøffer
- Vask hænder
- Kom kødet ned i en stor skål
- Kom salt og peber i
- Rør det hele godt rundt
- Form nu kødet til 8 bøffer og kom dem over på en tallerken
- Kom stegepanden på et blus og tænd for varmen
- Når stegepanden er varm, steger du 4 bøffer ad gangen
- Steg dem 3-4 minutter på hver side
- Kom de stegte bøffer oven på en ny tallerken
- Kom sølvpapir over de stegte bøffer, imens du steger de 4 sidste bøffer
Tilbehør
- Vask hænder
- Vask alle grøntsagerne
- Skær nu grøntsagerne i skiver
Når alle bøfferne er stegt, burgerbollerne er blevet bagt og grøntsagerne er skåret, er du klar til at spise din hjemmelavede burger. HAPS! 😆