NEMME, SJOVE OPSKRIFTER FOR BØRN OG NYBEGYNDERE I ET KØKKEN
Den søde tand

CHOCOLATE CHIP COOKIES

Antal: 36 cookies Arbejdstid: 20 minutter
Bagetid: Cirka 8 minutter
Redskaber
Ingredienser
  • Deciliterbæger
  • Måleske teske 
  • 2 store plastik skåle
  • Piskeris
  • Grydeske
  • Bageplade
  • Bagepapir
  • Ske

 

  • 2,5 dl blødt smør
  • 2,5 dl hvidt sukker
  • 2,5 dl brun farin
  • 2 tsk vanilje pulver 
  • 3 æg
  • 7,5 dl hvedemel
  • 1 tsk natron
  • 0,5 tsk bagepulver
  • 1 tsk salt
  • 5 dl chokolade knapper/hakket chokolade

Sådan gør du

  1. Vask dine hænder 
  2. Tænd ovnen på 200 grader almindelig ovn
  3. Kom bagepapir på en bageplade og sæt til side
  4. Bland mel, vaniljepulver, natron, bagepulver, og salt i en skål
  5. Stil til side
  6. Pisk smør, hvidt sukker og brun farin indtil det er blandet og uden klumper
  7. Tilsæt æg og pisk yderligere til massen er lys og luftig
  8. Bland nu de tørre ingredienser (mel, vaniljepulver, natron, bagepulver, salt) i lidt efter lidt til du har en ensartet masse uden klumper
  9. Bland til sidst chokolade knapperne/stykkerne i
  10. Kom bagepapir på en bageplade
  11. Brug en ske til at forme cirka 36 små kugler (lidt større end en bordtennisbold)
  12. Placer cookie boldene på bagepladen med bagepapir med god afstand (minimum 5 cm imellem), og tryk dem en lille smule, så de bliver lidt flade. Der kan være cirka 9 på en bageplade. Bag derfor af flere omgange. 
  13. Bag i den forvarmede ovn i 8-10 minutter. Tag dine cookies ud af ovnen så snart de bliver gyldne på toppen! 
  14. Imens ryddes op i køkkenet
  15. Lad dem køle i 2 minutter inden du flytter dem 
  16. Nu skal de bare spises 😛

Skulle du efterlade nogle, kan du nemt gemme dem i en plastikbøtte med låg. Så har du noget lækkert at tage med i madpakken imorgen 🙂

print

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.