Antal: 12 muffins | Arbejdstid: 30 minutter Bagetid: 20-25 minutter |
Redskaber | Det skal du bruge |
|
DEJ
FROSTING
|
Sådan gør du
DEJ
- Vask dine hænder
- Start med at tænde ovnen på 180 grader
- Kom dine havregryn ned i en minihakker eller blender
- Blend til havregrynene er som mel
- Hæld havregryn melet i en skål for sig og stil til side
- Kom dadler og vand i din blender, og blend til det er en helt blød konsistens uden klumper
- Tilsæt nu resten af ingredienserne: kakaopulver, bagepulver, vaniljeekstrakt, salt, havregrynsmel og mælk
- Blend ved lav hastighed til ingredienserne lige er blandet sammen (30 sekunder ca)
- Smør hullerne fra din muffin form med olie – du kan også bruge muffin forme af papir. Dine muffins bliver som regel bare pænere af en fast form, som stål muffin formen fra Aldente.
- Fordel nu dejen i de 12 huller
- Når ovnen er varm, kommer du dine muffins i ovnen og bager i omkring 20-25 minutter. Tjek efter 20 minutter – stik en madspyd, en tandstik eller lignende ned i midten af muffin. Hvis dejen slipper, er de færdige
- Lad dine muffins køle af, mens du laver din frosting
FROSTING
- Kom alle ingredienserne ned i din blender
- Blend det hele til det er helt blødt og cremet, uden klumper
- Er frostingen for hård, tilsætter du lidt ekstra mælk – frostingen skal være ret tyk, for at den bliver pænest at sprøjte på dine muffins
- Er frostingen for blød, tilsætter du et par ekstra dadler
- Når dine muffins har kølet af, kommer du din frosting over i en sprøjtepose med tyl
- Sprøjt nu din frosting ud på dine 12 chokolade muffins
- Drys eventuelt med lidt krymmel
- Ryd op i køkkenet 😉
Nu er dine lækre chokolade muffins, uden sukker, færdige og klar til at blive spist. Og var de ikke bare gode? 😛
Helt perfekte som en lækker snak i løbet af dagen 😀