Antal: 8 stykker | Arbejdstid: 20 minutter Hævetid: 90 minutter Bagetid: 15-20 minutter |
De her burgere er gode lækre, burgere du kan spise i hverdagen eller i weekenden. Det gode ved burgerne er, at du helt selv kan vælge, hvad der skal i den! 😛 Og, hvis du ikke har tid til at lave dine egne burgerboller, kan du sagtens bare købe de færdige i supermarkedet 🙂
Redskaber | Det skal du bruge |
|
|
Sådan gør du:
- Vask hænder
- Hæld vand i skålen
- Kom gær ned i skålen
- Rør rundt til gæren er opløst
- Kom nu salt, olie og honning i skålen
- Kom grahamsmel i blandingen
- Rør det rundt
- Kom rugmel i blandingen
- Rør det rundt
- Kom nu hvedemel i lidt efter lidt
- Når du ikke kan røre rundt i dejen længere, ælter du med dine rene hænder
- Ælt dejen godt
- Kom et fugtigt viskestykke over dejen
- Stil dejen et lunt sted
- Lad den stå i 1 time
- Mens dejen hæver, kan du skylle og skære dine grøntsager
- Når dejen har hævet 1 time, former du dejen til 8 store burgerboller
- Lad burgerbollerne efterhæve i 30 minutter
- Imens tænder du ovnen på 200 grader
- Pensl nu burgerbollerne med æg
- Drys sesamfrø eller birkes på burgerbollerne
- Kom nu burgerbollerne i ovnen i 15-20 minutter
- Imens rydder du op i køkkenet
- Når burgerbollerne er blevet gyldne, tages de ud
Når burgerbollerne har kølet lidt af, er de klar til at blive spist med en god bøf, kylling eller lignende 😀
Og de smager mega godt! 😛