Hjemmelavet müsli smager rigtig godt, og så er det ovenikøbet sundere end meget af det müsli, man kan købe i butikkerne. Desuden er hjemmelavet müsli nemt at lave, og så er det næsten kun er fantasien, der sætter grænser for, hvad man kan tilsætte. I denne müsli er der blandt andet tilsat tørret mango, jordnødder, chiafrø, kokos og dadler – og det smager bare godt 😛
Tid: 15 min tilberedning og 15 min i ovnen på 180 grader
- Deciliterbæger (dl)
- Teske (tsk)
- Spiseske (spsk)
- Skål
- Kniv
- Bradepande med bagepapir
- 3 dl havregryn
- 1 dl groft kokosmel
- 1 dl usaltede jordnødder
- 1 dl tørret mango
- 1 dl tørrede dadler
- 1 dl chiafrø
- ca 4 spsk sirup eller flydende honning
- 3 tsk kanel
- Vask hænder
- Tænd ovnen på 180 grader (varmluft)
- Skær dadler og mango i mindre stykker (ca. 1 cm)
- Bland havregryn, kokosmel, jordnødder, mango, dadler, chiafrø i en skål
- Hæld det hele over på en bradepande med bagepapir
- Fordel kanel og sirup ud over blandingen
- Sæt bradepanden i ovnen og vent ca. 15 min
Når müslien er bagt færdig, så tag den ud af ovnen, den må gerne have fået en gyldenbrun farve. Hvis den ikke har det efter de 15 min, så giv den ca. 5 min længere, og skru eventuelt op på 200 grader. Den skal nedkøles, inden den fyldes i en dåse.
Denne opskrift er perfekt, hvis man har en sød tand om morgenen, men ønsker noget der er sundere i forhold til granola eller Coco Pops 😉
Også er det oveni købet rigtig en nem opskrift, så både børn og voksne kan være med 😀