Antal: Til 4-6 portioner | Tid: 30 minutter |
Forår og sommer kalder altså bare på koldskål.. Det synes vi i hvert fald herhjemme 😀 Har du prøvet jordbær koldskål? Det smager mega godt, og gør lige koldskålen ekstra frisk 😛 Til koldskålen er der koldskåls crunch. Det er mega nemt at lave, er uden tilsat sukker og smager hammer godt ovenpå koldskålen 🙂
Redskaber | Ingredienser |
Til jordbær koldskål
Til koldskålscrunch
|
Jordbær koldskål
Koldskålscrunch
|
Sådan gør du
Jordbær koldskål
- Vask hænder
- Kom vaniljesukker, sukker og æggeblommer ned i en stor plastik skål
- Pisk det til det bliver helt lyst og luftigt
- Stil til side
- Kom jordbær, kærnemælk og tykmælk i en blender
- Blend det til der ikke er flere klumper i
- Hæld det nu over i ægge/sukker massen
- Bland det godt sammen til
- Stil jordbær koldskålen ind i køleskabet
- Imens laver du koldskåls crunchen
Koldskåls crunch
- Hak mandlerne i små stykker
- Opvarm stegepanden
- Kom kokosolie og vaniljepulver på panden
- Når kokosolien er smeltet hældes de hakkede mandler og havregryn på
- Hæld honning over
- Bland det hele godt rundt
- Rist det i cirka 5 minutter til havregrynene er lysebrune
- Lad det køle af
- Imens rydder du op i køkkenet 🙂
Nu er din jordbær koldskål med koldskåls crunch klar til at blive spist. Kom eventuelt også friske jordbær ovenpå, det er nemlig også rigtig lækkert 😛
Får du ikke spist det hele, kan du komme jordbær koldskålen tilbage i køleskabet med låg på, og koldskåls crunchen kan du komme i plastikbøtte med låg på – så har du noget til de næste dage 🙂