NEMME, SJOVE OPSKRIFTER FOR BØRN OG NYBEGYNDERE I ET KØKKEN
Jul

JULEMANDENS JØDEKAGER

Antal: ca. 40 stk Tid: 30 minutter (+2-3 timer på køl)

Jødekager er endnu en god småkage i julen – og den er faktisk ret nem at lave. Også smager de jo bare godt 😀

Redskaber Det skal du bruge
Deciliterbæger (dl) deciliter
Teske (tsk) teske
 
Skål images-2
Grydeske rosti-mepal-grydeske-sort
 

Bageplade bageplade-30267

Bagepapir bagepapir
Tallerken eller fad 5705140683148

150 g  smør smør

0,5 tsk teske-30x80 hjortetaksalt Hjortetaksalt_1280x720.jpg

  1 dldeciliter sukker

3,5 dl hvedemel VAL-2-kg-Hvedemel-pose-basis-635x1024

2 æg ægæg

Pynt


2 tsk tesketeskestødt kanel 2522-kanel-malen

0,5 dl deciliter sukker fdb_-stroesukker_oeko_0

Eventuelt mandelsplitter 102205-odense-mandelsplitter-1-kg

Sådan gør du

  1. Vask hænder vaskhænder
  2. Bland 3,5 dl mel og hjortetaksalt i en plasticskål
    UNADJUSTEDNONRAW_thumb_8242UNADJUSTEDNONRAW_thumb_823e
  3. Tilsæt smørret
    UNADJUSTEDNONRAW_thumb_823c
  4. Brun dine rene hænder til at smuldre smørret i melet
    UNADJUSTEDNONRAW_thumb_8240UNADJUSTEDNONRAW_thumb_823d
  5. Når smøret er smuldret, tilsættes sukker og 1 æg
    UNADJUSTEDNONRAW_thumb_823f
  6. Brug igen dine hænder til at samle dejen
    Hvis dejen er svær at samle, bruger du lidt ekstra hvedemel (start med en skefuld) til dejen kan samles 
    UNADJUSTEDNONRAW_thumb_8241
  7. Når dejen er samlet, kommes sølvpapir over
    Du kan evt forme pølserne allerede inden du kommer det i køleskabet
  8. Sæt dejen i køleskabet et par timer
  9. Når dejen har været i køleskabet et par timer, tændes ovnen på 200 grader
    200 grader
  10. Rul dejen ud til en pølse på cirka 5-6 centimeter
    UNADJUSTEDNONRAW_thumb_82b8
  11. Skær nu tynde skiver (et par millimeter) jødekager af dejen
    UNADJUSTEDNONRAW_thumb_82b9
  12. Kom dem over på en bageplade med bagepapir
    UNADJUSTEDNONRAW_thumb_82bb
  13. Drys med kanelsukker og eventuelt mandelsplitter
    UNADJUSTEDNONRAW_thumb_82bcUNADJUSTEDNONRAW_thumb_82bd
  14. Kom jødekagerne i den varme ovn i 7-10 minutter. De tages ud, når de er blevet gyldenbrune
  15. Ryd op i køkkenet 🙂

Når dine jødekager har kølet af, er de klar til at blive spist – og de er bare gode 😛
Gem jødekagerne i en bøtte, så du har dem til resten af december 😀

print

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.