Antal: 12-15 | Arbejdstid: 30 minutter | Hæve-/bagetid: 2,5 timer |
Kanelsnegle! Lækre, uden tilsat sukker og nemme at lave 😛 Hvis du ikke får spist dem allesammen, så kan du altid fryse dem ned og spise dem på et andet tidspunkt! 😎
Redskaber | Det skal du bruge |
|
Dej
Remonce/fyld:
|
Sådan gør du
Dej
- Vask hænder
- Kom mælk/vand i en stor skål
- Opløs gæren i mælken/vandet
- Kom yoghurt, honning, kardemomme, salt, grahamsmel og havregryn i
- Bland det hele godt rundt
- Tilsæt nu hvedemel lidt ad gangen
- Er dejen stadig meget klistret, kan du komme lidt mere hvedemel i
- Bland og ælt det hele godt sammen i 5-10 minutter
- Lad dejen stå og hæve i 1,5 time
- Imens laver du remonce/fyld (se nedenfor)
- Når dejen har hævet 1,5 time ruller du den ud til et rektangel (aflang firkant) så dejen bliver helt flad
- Nu kan du fordele remonce/fyld ud på hele dejen
- Rul nu dejen til en stor pølse fra den lange side
- Skær pølsen i skiver som er cirka 1 cm tykke
- Fold enden af sneglen ind under, så kanelsneglen ikke går fra hinanden
- Kom dem nu over på en bageplade med bagepapir og lad kanelsneglene efterhæve (hæve igen) i 20-30 minutter
- Tænd ovnen på 180 grader
- Når de har efterhævet, pensles kanelsneglene med æg eller mælk
- Kom kanelsneglene i ovnen og bag dem i 20 minutter
- Ryd op i køkkenet 😉
Remonce/fyld:
- Kom dadlerne ned i minihakkeren eller blenderen sammen med mælk og kanel
- Blend det hele i nogle minutter, så der ikke er nogle klumper tilbage
- Nu er remoncen/fyldet klar til at blive fordelt ud på dejen
Når kanelsneglene er blevet bagt og er kølet af, kan du evt. komme lidt glasur på kanelsneglene. Glasur laves af flormelis og vand 🙂
MEN, de kan også sagtens spises som de er – de er bare mums!