Antal: 4 personer | Tid: 40 minutter |
Kødboller i cremet tomat-flødesauce er virkelig et hit. Det er nemt og smager bare virkelig godt 😛 Lav en ekstra stor portion – det fejler nemlig heller ingenting ved at stå nogle dage i køleskabet og blive spist senere på ugen 😉
Redskaber | Det skal du bruge |
|
Kødboller
Tomat-flødesauce
Pasta
|
Sådan gør du
Kødboller
- Vask hænder
- Skyl chilien
- Hak løg og chili i helt små stykker
- Kom kød, æg, løg, chili, salt og peber ned i en plasticskål
- Bland det hele godt rundt
- Form små kødboller ved at bruge en spiseske
- Læg de færdige kødboller på en tallerken
- Kom olie på stegepanden og tænd for varmen
- Kom nu kødbollerne over på stegepanden
- De skal have cirka 3 minutter på hver side, til de lige er blevet brune
- Når kødbollerne har stegt, stilles de til side
- Gå nu igang med tomat-flødesaucen
Tomat-flødesauce
- Vask hænder
- Skyl peberfrugt, cherrytomater og chili
- Hak peberfrugt og løg i store stykker
- Halver cherrytomaterne
- Skær chili og hvidløg i små stykker
- Kom olie ned i en gryde og tænd for varmen
- Kom alle grøntsagerne over i gryden
- Steg dem i cirka 7 minutter
- Tilsæt hakkede tomater og tomatpuré
- Kom de stegte kødbollerne over i gryden
- Tilsæt fløden og basilikum
- Rør godt rundt
- Smag til med salt og peber
- Skru ned for varmen, og lad det stå og simre imens pastaen laves
Pasta
- Hæld vandet i gryden, og stil den på kogeblusset
- Tilsæt salt
- Kom låg på gryden – så koger vandet hurtigere!
- Tænd for kogeblusset
- Når vandet koger kommer du pastaen i
PAS PÅ DU IKKE BRÆNDER DIG PÅ DET VARME VAND! - Skru lidt ned for kogeblusset, så det ikke koger over. Så kommer der nemlig kogende vand ud over det hele.
- Lad pastaen koge cirka 10 minutter
Hvis det er frisk pasta, skal det kun have 3-4 minutter - Ryd op i køkkenet 😉
Nu kan du servere dine kødboller i cremet tomat-flødesauce med pasta – og det smager så godt 😛 Du kan også sagtens spise det uden pastaen. Det smager også rigtig godt 🙂