NEMME, SJOVE OPSKRIFTER FOR BØRN OG NYBEGYNDERE I ET KØKKEN
Aftensmad Større børn

KYLLING I KARRY

Antal: 4 portionerTid:  40 minutter

Kylling i karry smager mega godt! Der er ikke kun lækker kylling i, men også en masse farverige grøntsager. Og måske tænker du “grøntsager? – nej tak”, men så siger jeg, at du skal prøve den her ret, før du siger det. For den smager bare godt 😀

Redskaber Det skal du bruge
  • Spiseske
  • Urtekniv
  • Kniv
  • 2 skærebræt
  • Stor gryde
  • Grydeske
  • Hvidløgspresser
  • 2 kyllingebryster
  • 2 spsk soja
  • 2 spsk karry
  • 1 rød peberfrugt
  • 3 gulerødder
  • 0,5 squash
  • 1 porre
  • 2 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 dåse kokosmælk

Sådan gør du:
  1. Vask hænder vaskhænder
  2. Skær kyllingen ud i små tern
  3. Skyl grøntsagerne
  4. Skær peberfrugten over på midten, og tag kernerne ud
    OBS: BRUG IKKE DET SAMME SKÆREBRÆT OG KNIV SOM TIL KYLLINGEN, NÅR DU SKÆRER GRØNTSAGER!
  5. Skær de to halvdele i tynde strimler
  6. Skær  enderne af gulerødderne, og skær dem i tynde strimler
  7. Skær enderne af squashen, og skær den i tynde strimler
  8. Tag “skrællen” af løget
  9. Skær enderne af løget, og skær det i tynde strimler
  10. Skær enden af porren, og skær tynde strimler
    img_3871
  11. Kom gryden over på et blus
  12. Tænd for varmen
  13. Kom kyllingen i den varme gryde
  14. Tilsæt karry
  15. Hæld soja ved, og steg kyllingen i det
  16. Når kødet ikke længere er lyserødt, tilsættes de snittede grøntsager
  17. Pres hvidløget ned i gryden
  18. Lad kylling og grøntsager steget et par minutter
  19. Når det har stegt et par minutter, tilsættes kokosmælk
  20. Lad det koge et par minutter
  21. Ryd op i køkkenet 🙂

Når kylling i karry har kogt nogle minutter, er det klar til at blive serveret. Server det med kogte ris, eller spis det lige som det er 😛 Du kan også toppe den med sød chilisovs eller saltede peanuts – det er lige i øjet 😉
Det er en mega god vinter ret, som giver god varme og smager skønt!

img_3883

print

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.