NEMME, SJOVE OPSKRIFTER FOR BØRN OG NYBEGYNDERE I ET KØKKEN
Aftensmad Til madpakken

KYLLINGE BOWL

Antal: 2 personer Tid i alt: 30 minutter
Det skal du bruge Ingredienser
  • Stegepande
  • Paletkniv
  • Stor skål/bowl
  • Lille skål
  • Minihakker eller stavblender
  • Skærebræt
  • Grøntsagskniv

Kyllingebowl

  • 1 kyllingebryst
  • 0,5 tsk paprika
  • 0,5 tsk spidskommen
  • 0,5 tsk salt
  • 1 dåse kikærter
  • 1 peberfrugt
  • 100 g edamambønner
  • 75-100 g spinat
  • 0,5 rødløg
  • 1 spsk sesam
  • Lidt olie til stegning

Chilihummus

  • 1 dåse kikærter
  • 2 fed hvidløg
  • 2 spsk citronsaft
  • 1 tsk paprika
  • 1 tsk mild chilipulver
  • 50 g tahin
  • Lidt salt og peber

 

 

Sådan gør du

Kyllinge bowl 

  1. Krydr kyllingebrystet med med paprika, spidskommen og salt på begge sider.
  2. Varm en pande op til middelhøj varme (7 ud af 9 på mit komfur)
  3. Kom olie på panden, således der ligger et tynd lag på hele panden.
  4. Kyllingebrystet brunes af på begge sider, inden du lige skruer blusset ned på lav varme.
  5. I mellemtiden kan du klargøre resten af bowlen
  6. Skyl spinat i et dørslag, 
  7. Hæld væsken fra kikærterne (drænes)
  8. Skyl herefter kikærterne i dørslag, og stil til side
  9. Hak løg og peberfrugt fint
  10. Kom edamam bønnerne ned i en skål, og hæld kogende vand over
  11. Lad edamam bønnerne stå i 4-5 minutter, og hæld herefter vandet fra
  12. Når kyllingebrystet er færdigstegt må det godt lige køle en smule af på en tallerken, inden det skæres i tynde skiver. 
  13. Hæld nu kikærterne over på stegepanden, som kyllingen har stegt i
  14. Drys kikærterne med lidt salg
  15. Tænd for middelhøj varme igen, og rist kikærterne i 4-5 minutter
  16. Anret nu din bowl med spinat, kikærter, løg, peberfrugt, edamam bønner og kylling
  17. Drys sesam ud over bowlen med salaten.
 

Chilihummus

  1. Dræn kikærterne i en si og i en skål.
    Gem væsken fra dåsen! Denne kan vi nemlig anvende til at justere konsistensen på vores humus.
  2. Kom kikærterne, citronsaft, hvidløg, chilipulver, paprika, 0,5 dl væske i en blender eller minihakker.
  3. Blend til en cremet konsistens.
  4. Tilsæt tahin og blend videre.
  5. Smag til med salt og peber, og eventuelt citronsaft. Tilsæt eventuelt lidt mere væske fra kikærterne, hvis konsistensen skal være lidt tyndere
  6. Server nu din hummus med kyllinge bowlen
  7. Ryd op i køkkenet 🙂
print

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.