Kyllinge tærte er en nem og sund aftensmad. Tærte hitter altid hjemme hos os. Som regel bliver der et stykke til overs, og det blive tit brugt til madpakken dagen efter 😀
Antal: 1 stor tærte
Tid: 30 minutter (+30 minutters bagetid)
Redskaber:
- Deciliterbæger
- Spiseske
- Teske
- Gaffel
- Grøntsags kniv
- Lille skål
- Piskeris
- Stegepande
- Tærteform
Det skal du bruge:
Tærtedej
- 1,5 dl grahamsmel
- 2 dl hvedemel
- 0,5 dl olivenolie
- 1 dl vand
- 1 tsk salt
Pssst, du kan også bare købe din grove tærtedej færdig i supermarkedet 😉
Fyld
- 2 porre
- 2 kyllingebryst
- 4 æg
- 1 dl hytteost
- 1,5 dl madlavningsfløde
- 0,5 tsk salt
- Lidt peber
- 1 spsk olie til stegning
Sådan gør du:
Tærtedej
- Vask hænder
- Tænd ovnen på 200 grader
- Grahamsmel, hvedemel, olivenolie, vand og salt blandes sammen
- Ælt dejen til du har en ensartet masse
- Smør en tærteform med smør eller olie
- Pres dejen ud i tærteformen
- Stik huller i tærtedejen med en gaffel
- Nu skal tærtedejen forbages i 10 minutter i ovnen – imens kan du lave fyldet
Fyld
- Skyl porrerne
- Hak dem i små strimler
- Læg dem på den forbagte tærtedej
- Steg kyllingefileterne 8 minutter på hver side
- Skær dem ud i små stykker
- Læg dem på den forbagte tærtedej
- Kom æg, hytteost, madlavningsfløde, salt og peber i en skål
- Bland det hele godt sammen
- Hæld æggemassen ud over porre og kylling
- Skær cherrytomaterne over på midten
- Læg dem ovenpå æggemassen
- Bag nu tærten i en halv time
Nu er din kyllinge tærte klar til at blive spist. Og skulle der være nogle rester tilbage, kan du tage det med på madpakken 😀