Langtids gryderet er et rigtigt weekend projekt. Det er nemt, men tager noget tid. Du sætter det over om formiddagen, og så er der lækker aftensmad med det møreste kød 😛 Det kan serveres både med ris eller kartoffelmos. Vi spiste det med brune ris, og mums det var godt.
Antal: 4 personer
Tid: 20 minutter (+7-8 simretid)
Redskaber:
- Urtekniv
- Stor kniv
- Skærebræt
- Stor gryde der kan tåle at komme i ovnen
- Grydeske
- Spiseske
- Teske
- Tallerken
Det skal du bruge:
- 1 kg oksekød i tern, fx bov
- 3 gulerødder
- 250 g cherrytomater
- 1 dåse flåede tomater
- 1 fed hvidløg
- 1 løg
- 2 spsk balsamico eddike
- 1 lille håndfuld frisk timian og rosmarin
- 2 blade laubærblade
- 1 tsk salt
- 0,5 tsk peber
- 2 spsk olie
Sådan gør du:
- Vask hænder
- Pil løg og hvidløg
- Hak det i mindre stykker
- Skyl og skræl gulerødderne
- Skær hver gulerødder i 4 stykker (eller mindre hvis du bedre kan lide det)
- Opvarm olie i en gryde ved høj varme
- Svits oksekøds ternene til de er blevet brune
- Tilsæt salt og peber
- Læg kødet over på en tallerken
- Svits nu løg og hvidløg til løgene er blevet lidt bløde
- Tilsæt nu gulerødderne og cherrytomaterne
- Svits dem et par minutter
- Læg kødet tilbage i gryden
- Tilsæt de flåede tomater og timian, rosmarin og laubærblade
- Tilsæt balsamico eddike
- Bland det hele godt rundt
- Læg låg på gryden
- Stil gryden ind i en kold ovn
- Tænd nu varmen til 130 grader
- Lad gryden stå i ovnen i 7-8 timer
- 3 kvarter inden gryderetten tages ud af ovnen, koger du dine brune ris – find opskriften her
- Ryd op i køkkenet
Nu er din gryderet klar til at blive spist med ris, eller kartoffelmos. Resterne kan sagtens gemmes og smager nærmest kun bedre dagen efter. Jeg elsker gryderetter og simreretter – især når det begynder at blive koldt i vejret 😀