Antal: 1 stor lasagne | Arbejdstid: 20 minutter Tid i ovnen: 35-40 minutter |
Mmm, den her lasagne er bare god! Ellinor og jeg lavede den sammen – og det var stor succes. Og resultatet blev så godt 😛
Skulle du have rester tilbage, så gem dem endelig! Den smager næsten bedre dagen efter 😀
Du kan se en video af, hvordan lasagnen samles her – Ellinor og jeg var nemlig i køkkenet sammen 🙂
Redskaber | Ingredienser |
|
Kødsovs
Bechamel sovs
|
Sådan gør du
Kødsovs
- Vask hænder
- Skyl grøntsagerne
- Tag den tørre skal af løgene, og skær enderne af
- Riv gulerødderne, løgene og squash på et rivejern
- Kom olie i en stor gryde
- Stil den på et blus og tænd for varmen (7 ud af 9 på mit komfur)
- Kom nu revet gulerødder, løg og squash ned i gryden
- Brug en hvidløgspresser, og pres hvidløgene ned i gryden
- Bland rundt og svits i 3-4 minutter
- Tilsæt paprika, hvidløgspulver og løgpulver
- Tilsæt kødet
- Rør det hele godt rundt
- Nu tilsættes tomatpuré, hakkede tomater, buillonterning, vand salt og peber
- Lad kødsovsen stå og simre indtil lasagnen er klar til at blive lavet
Pssst: Blend eventuelt kødsovsen hvis du ikke kan lide der er klumper i! 😉 - Imens laves bechamel sovsen
Bechamel sovs
- Smelt smør/magarine i en lille gryde
- Når smørret/magarinen er smeltet, røres mel i
- Tilsæt lidt mælk ad gangen
- Når al mælk er tilsat, koges sovsen
- Når sovsen har kogt, tilsættes salt og revet muskatnød
- Tilsæt osten
- Rør nu rundt i 10-15 minutter
Lasagnen
- Tænd ovnen på 200 grader
- Smør det ildfaste fad med lidt olie
- Kom 1/3 af kødsovsen i bunden af det ildfaste fad – til det lige dækker bunden
- Kom 1/3 af bechamel sovsen oven på kødsovsen – bare til det dækker
- Kom nu lasagneplader oven på bechamel sovsen, til det dækker det hele
- Kom 1/3 af kødsovsen oven på lasagne pladerne
- Kom 1/3 af bechamelsovs oven på kødsovsen
- Kom lasagneplader oven på bechamelsovsen
- Kom nu resten af kødsovsen oven på lasagnepladerne
- Kom resten af bechamel sovsen oven på kødsovsen
- Drys med mozzarella
- Kom lasagnen ind i den varme ovn og varm den i 35-40 minutter
- Ryd op i køkkenet 😉
Så kan lasagnen nydes – server den med et hjembagt madbrød og en god salat!
Og resterne, dem ville jeg gemme til madpakken imorgen – hvis altså ikke den allerede er blevet spist 😉