Mexicanske pandekager – en klassiker! Noget hele familien kan lide, og som du kan lave nemt og hurtigt til aftensmad. Og så kan du tage resterne med på madpakke 😀
Antal: 4 personer
Tid: 30-40 minutter
Redskaber:
- Stor gryde
- Grydeske
- Urtekniv
- Skærebræt
- Spiseske
- Teske
- 6 små skåle til fyldet
- Viskestykke
Det skal du bruge:
- 1 pakke mexicanske fuldkorns pandekager (6-8 stk)
Oksekød fyld
- 500 g hakket oksekød
- 1 spsk olivenolie
- 1 chili (kan undlades hvis man ikke vil have den stærk)
- 1 tsk paprika
- 1 løg
- 1 tsk salt
- Lidt peber
Fyld
- 1 peberfrugt
- 0,5 agurk
- 2-3 tomater (eller 0,5 bakke cherrytomater)
- Salat
- 1 dåse majs
- Cheddar ost
Sådan gør du:
Oksekød fyld
Oksekød fyld
- Vask hænder
- Skyl løg og chili
- Skær dem i små stykker
- Kom en gryde på kogeblusset og tænd for det
- Kom 1 spsk olie i gryden
- Når gryden er varm kommes løg og chili i
- Svits løg og chili i 2-3 minutter
- Kom hakket oksekød i
- Når kødet er blevet brunt, tilsættes paprika, salt og peber
- Skru ned for varmen og lad det stå og simre, mens du skærer grøntsagerne til fyld
Fyld
1. Skyl grøntsagerne – peberfrugt, agurk, tomat og salat
2. Skær dem i små stykker
3. Kom grøntsager, majs og ost i skåle
Pandekager
1. Pandekagerne varmer du i mikroovnen 1 minut. Klip hul i den ene ende af pakningen, og stil den ind i mikroovnen.
2. Når du har varmet pandekagerne, dækkes de til med et viskestykke, så de ikke bliver kolde.
3. Ryd op i køkkenet 😉
Server nu de mexicanske madpandekager med oksekød fyldet og det andet fyld.
De mexicanske madpandekager er gode med guacamolen eller tomatsalsaen.