NEMME, SJOVE OPSKRIFTER FOR BØRN OG NYBEGYNDERE I ET KØKKEN
Aftensmad

ONE PAN GNOCCHI BOLOGNESE

Antal: 4 personer Tid i alt: 45 minutter

One pan gnocchi bolognese er en virkelig lækker, nem middagsret – og den bliver kun bedre dagen efter. Så et godt herfra er, at lave dobbelt portion og enten spise rester dagen efter, elle fryse kødsovsen ned, så du har til en anden dag, hvor der ikke er tid til at lave aftensmad 😀

Redskaber Ingredienser
  • Spiseske (spsk)
  • Teske (tsk)
  • Deciliterbæger (dl)
  • Skærebræt
  • Grøntsagskniv
  • Stor pande eller gryde
  • Grydeske
  • Rivejern
  • Hvidløgspresser
  • 2 spsk olie (olivenolie, rapsolie eller solsikkeolie)
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 2 gulerødder
  • 500 g hakket oksekød
  • 1 tsk salt
  • 0,5 tsk peber
  • 2 spiseske tomatpuré
  • 2 dåser hakkede tomater
  • 0,5 oksebuillonterning
  • 2,5 dl vand
  • 1 spiseske sukker
  • 1 teske tørret oregano
  • 2 laubærblade
  • 500 g gnocchi
  • Revet mozzarella eller parmesan som topping

 

Sådan gør du

  1. Vask dine hænder
  2. Pil skrællen af løget og hak i små stykker
  3. Tag skrællen af hvidløgene, og pres med en hvidløgspresser
  4. Skyl gulerødderne og riv på den fine side af rivejernet
  5. Opvarm olien i en stor pande eller gryde på middel varme (5 ud af 9 på mit komfur)
  6. Tilsæt nu løg, hvidløg og gulerødder
  7. Steg i 4-5 minutter til løgene og gulerødderne er blevet bløde, og begynder at dufte
  8. Skru op til middelhøj varme (7 ud 9 på mit komfur)
  9. Tilsæt nu det hakkede oksekød og salt og peber
  10. Steg i kødet i 4-5 minutter indtil det skifter farve fra rød til brun – hak og rør i det med grydeskeen undervejs
  11. Tilsæt tomatpure, hakkede tomater, oksebuillonterning, vand, sukker, oregano og laubærblade
  12. Bland det godt rundt
  13. Skru ned på middel lav varme (4 ud af 9 på mit komfur), og lad det simre i 20 minutter (gerne længere tid, hvis du har tid til det)
  14. Imens kan du rydde op i køkkenet 🙂
  15. Fjern laubærbladene, når det har simret færdigt
  16. Smag til med salt og peber
  17. Tilsæt nu dine gnocchi og lad dem koge 2-3 minutter, til de er blevet bløde
  18. Server nu din one pan gnocchi bolognese med enten revet mozzarella eller revet parmesan

 

print

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.