Antal: Ca. 25 ostesnegle | Tid i alt: 1,5 time Hævetid: 1 time, Bagetid: 15 min |
Ostesnegle minder om pizzasnegle. De her er bare kun med ost. Jeg har lavet to forskellige slags – både med revet ost og med pikant ost. Hvis nu man ikke kan lide pikant ost, kan man sagtens nøjes med kun at bruge revet ost. Men herhjemme er vi helt vilde med dem med pikant ost 😛 Prøv dig frem, måske du også er? 😀
Redskaber | Det skal du bruge |
|
|
Sådan gør du
- Vask hænder
- Tænd ovnen på 200 grader
- Kom vand og gær i plasticskålen
- Når gæren er opløst tilsættes salt og honning
- Tilsæt havregryn
- TIlsæt nu speltmel lidt ad gangen
- Rør i dejen til du kan, herefter bruger du dine rene hænder til at ælte dejen
- Ælt dejen i 5-10 minutter
- Når dejen er æltet, gør du et viskestykke fugtigt, og lægger over skålen med dej i
- Lad dejen hæve i 1 time et lunt sted
- Når dejen har hævet deler du dejen i 2 lige stor stykker
- Start med at rylle det ene stykke ud til et rektangel (aflang firkant)
- Fordel halvdelen af tomatpuréen ud på dejen
- Drys osten ud over
- Tul dejen sammen på langs
- Skær dejen ud i små stykker – cirka 1,5 centimeter tykke stykker
- Kom bagepapir på en bageplade
- Læg pizzasneglene over på bagepladen
- Rul nu det andet dej stykke ud til et rektangel
- Smør pikantost ud på dejen
- Smør nu den anden halvdel af tomatpuréen oven på pikantosten
- Kom bagepapir på en ny bageplade
- Kom sneglene over på bagepladen
- Bag de to bageplader med oste snegle i 15 minutter hver
- Ryd op i køkkenet
Når begge bageplader med oste snegle har været i ovnen, skal de køle lidt af inden du spiser dem. Og så har du den lækreste snack – også til madpakken 😀