Ovnbagt laks med bønnesalat er en virkelig lækker måde at få laks på. Du kan variere din ovnbagte laks ved at bruge forskellige marinader. Jeg plejer at bruge cirka 1 spiseske marinade til hver laksefilet. Det giver en helt ny smag 😀
Antal: 4 personer
Tid: 50 minutter
Redskaber:
- Sølvpapir
- Ildfast fad
- Bageplade
- Bagepapir
- Stor skål
- Spiseske
- Teske
Det skal du bruge:
- 4 laksefileter
- Eventuelt marinade. Jeg brugte spicy miso. Man kan bruge pesto i stedet
- 1 pose frosne bønder
- 1 pakke serrano skinke
- 1 spsk olivenolie
- 1 tsk salt
- 1 dl revet parmesan
- 1 spsk hvidvinseddike
Sådan gør du:
- Vask hænder
- Tænd ovnen på 200 grader
- Kom bagepapir på en bageplade
- Hæld de frosne bønner ud på bagepapiret
- Hæld salt og olie over
- Kom bønnerne i den varme ovn i 30-35 minutter til bønnerne i let brune
- Riv 4 stykker sølvpapir
- Læg en laksefilet på hver af de fire sølvpapire
- Kom marinade ovenpå, hvis du vil
- Luk sølvpapiret omkring dem
- Læg dem ned i et ildfast fad
- Kom laksefilterne i den varme, sammen med bønnerne, i 20 minutter
- Tag dem ud af ovnen efter de 20 minutter, og lad dem står i det ildfaste fad
- Når bønnerne har været i ovnen i 30-35 minutter, tages de ud og hældes over i en står skål
- Kom serranoskinke på et nyt stykke bagepapir på en bageplade
- Kom serranoskinken i den varme ovn i 7-8 minutter
- Når serranoskinken har været i ovnen, og har kølet af, bør den være helt sprød
- Bræk nu serrano skinken i mindre stykker og hæld ud bønner
- Hæld parmesanost og hvidvinseddike ud over
- Bland det hele godt
- Ryd op i køkkenet
Nu er din aftensmad klar til at blive serveret. Lækker, saftig laksefilet med en god bønnesalat til. Mums, det er godt 😀