NEMME, SJOVE OPSKRIFTER FOR BØRN OG NYBEGYNDERE I ET KØKKEN
Aftensmad

PAD THAI

Antal: 4 personerTid: 30 minutter

Pad thai er en nem, lækker nudelret som er nem at spise for både små og store. Der skal ikke bruges ret mange ingredienser, tager ikke ret lang tid og kan også spises dagen efter i madpakken 😀

Redskaber Ingredienser
  • 2 spækbræt (et til kylling og et grøntsagerne)
  • En kødkniv
  • En grøntsagskniv
  • En skrællekniv
  • Spiseske (spsk)
  • Teske (tsk)
  • Wokpande
  • Grydeske
  • Mellemstor gryde
  • Dørslag eller si
  • 2 kyllingebryst fileter
  • 2 gulerødder
  • 1 bundt forårsløg
  • 2 spsk olie
  • 1 pose Pad Thai sauce fra Santa Maria
  • 250 g nudler (jeg brugte risnudler)
  • 1 L vand
  • 1 tsk salt
  • 1 lille skål peanuts eller cashewnødder

Sådan gør du

  1. Vask dine hænder 
  2. Start med at komme vand i en mellemstor gryde
  3. Tilsæt 1 tsk salt til vandet, og tænd for høj varme (husk at komme låg på gryden, så koger vandet hurtigere)
  4. Når vandet koger, tilsættes nudler
  5. Lad dem koge i 3 minutter og hæld nu vandet fra ved at bruge et dørslag
  6. Lad nudlerne stå og dryppe af, mens du laver resten af maden klar
  7. Skær kyllingen i strimler, og stil til side
  8. Skyl og skræl gulerødderne
  9. Tag et nyt, rent spækbræt og skær gulerødderne i tynde strimler
  10. Skyl forårsløg og enderne af forårsløg 
  11. Skær resten af forårsløget i små ringe
  12. Tilsæt olie til en wokpande og opvarm til middelhøj varme (7 ud af 9 på mit komfur)
  13. Tilsæt kyllingen, og steg til det er blevet lysebrunt over det hele (det skal ikke være gennemstegt, det bliver det undervejs)
  14. Tilsæt nu gulerødder og forårsløg og lad det stege med i 3-4 minutter
  15. Tilsæt nu Pad Thai saucen, og bland det hele godt rundt
  16. Tilsæt til sidst nudlerne og lad det hele varme op sammen i 2-3 minutter
  17. Smag til med salt
  18. Ryd op i køkkenet 🙂
  19. Server nu din Pad Thai med hakkede peanuts eller cashewnødder 
print

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.