Pad thai er en nem, lækker nudelret som er nem at spise for både små og store. Der skal ikke bruges ret mange ingredienser, tager ikke ret lang tid og kan også spises dagen efter i madpakken 😀
Redskaber
Ingredienser
2 spækbræt (et til kylling og et grøntsagerne)
En kødkniv
En grøntsagskniv
En skrællekniv
Spiseske (spsk)
Teske (tsk)
Wokpande
Grydeske
Mellemstor gryde
Dørslag eller si
2 kyllingebryst fileter
2 gulerødder
1 bundt forårsløg
2 spsk olie
1 pose Pad Thai sauce fra Santa Maria
250 g nudler (jeg brugte risnudler)
1 L vand
1 tsk salt
1 lille skål peanuts eller cashewnødder
Sådan gør du
Vask dine hænder
Start med at komme vand i en mellemstor gryde
Tilsæt 1 tsk salt til vandet, og tænd for høj varme (husk at komme låg på gryden, så koger vandet hurtigere)
Når vandet koger, tilsættes nudler
Lad dem koge i 3 minutter og hæld nu vandet fra ved at bruge et dørslag
Lad nudlerne stå og dryppe af, mens du laver resten af maden klar
Skær kyllingen i strimler, og stil til side
Skyl og skræl gulerødderne
Tag et nyt, rent spækbræt og skær gulerødderne i tynde strimler
Skyl forårsløg og enderne af forårsløg
Skær resten af forårsløget i små ringe
Tilsæt olie til en wokpande og opvarm til middelhøj varme (7 ud af 9 på mit komfur)
Tilsæt kyllingen, og steg til det er blevet lysebrunt over det hele (det skal ikke være gennemstegt, det bliver det undervejs)
Tilsæt nu gulerødder og forårsløg og lad det stege med i 3-4 minutter
Tilsæt nu Pad Thai saucen, og bland det hele godt rundt
Tilsæt til sidst nudlerne og lad det hele varme op sammen i 2-3 minutter
Smag til med salt
Ryd op i køkkenet 🙂
Server nu din Pad Thai med hakkede peanuts eller cashewnødder