NEMME, SJOVE OPSKRIFTER FOR BØRN OG NYBEGYNDERE I ET KØKKEN
Aftensmad Til madpakken

PASTA SALAT MED RANCH DRESSING

Antal: 4 personer Tid i alt: 40 minutter

Hvem elsker ikke pasta salat? Og især med en god mængde dressing, så den i hvert fald ikke bliver for tør 😉
Den smager viiirkelig godt og kan anbefales både som aftensmad, til madpakken eller en tur i det blå på et picnic tæppe.

Redskaber Ingredienser
  • Skærebræt
  • Grøntsagskniv
  • Dørslag
  • Deciliterbæger (dl)
  • Teske (tsk)
  • Spiseske (spsk)
  • Saks
  • Stor skål
  • Lille skål
  • Ske 
  • Gryde med grydelåg
  • Stegepande
  • Paletkniv
  • Tallerken
  • Køkkenrulle
  • 0,5 buket broccoli
  • 200 g bacon i tern
  • 1/4 (et kvart) spidskål (jeg brugte lilla spidskål)
  • 0,5 agurk
  • 2 dl optøede eller friske ærter
  • 2 dl salatost i tern
  • 0,5 rødløg (eller 1 lille)
  • 250 g pasta 
  • 1 liter vand
  • 1 tsk salt

Dressing

  • 3 dl creme fraiche
  • 1 dl mayonnaise
  • 1 tsk løgpulver
  • 1 tsk hvidløgspulver
  • 1 spsk citronsaft
  • 3 spsk purløg
  • Salt og peber til at smage til

 

Sådan gør du

  1. Start med at koge pastaen i en gryde
  2. Hæld 1 liter vand ned i gryden og tilsæt 1 tsk salt
  3. Kom låg på gryden, og tænd for høj varmen
  4. Når vandet koger skruer du ned til middel lav varme og tilsætter din pasta
  5. Lad nu pastaen koge i det antal minutter, som der står på pasta pakken (som regel mellem 10-12 minutter)
  6. Imens går du i gang med at stege bacon
  7. Tag en stegepande frem og tænd for middelhøj varme
  8. Steg nu bacon til den er blevet brun og sprød 
  9. Hæld bacon over på en tallerken med køkkenrulle, så det kan suge væsken
  10. Gør nu dine grøntsager klar
  11. Skyl og hak broccoli til små buketter
  12. Skyl og hak spidskålen i tynde strimler
  13. Skyl og hak agurken til små tern
  14. Pil skrællen af rødløget, og hak til små tern 
  15. Når pastaen er færdig med at koge, hælder du pastaen over i et dørslag og skyller pastaen i koldt vand (så undgår du at pastaen klistrer sammen)
  16. Stil pastaen til side, imens du laver din dressing

Dressing

  1. Start med at skylle purløgen
  2. Klip det nu i bitte små stykker (0,5 cm) ned i en lille skål
  3. Tilsæt de øvrige ingredienser (creme fraiche, mayonnaise, citronsaft, løgpulver, hvidløgspulver), og bland det godt rundt
  4. Smag den til med salt og peber 

Pastasalaten

  1. Bland alle ingredienserne til pastasalen sammen ned i en stor skål – pasta, bacon, grøntsager, dressing
  2. Vend det hele godt sammen
  3. Ryd op i køkkenet
  4. Server nu din lækre pastasalat 😛

Skulle du have nogle rester tilbage, er denne pastasalat også virkelig lækker at have med på madpakke. Kom den i en lufttæt beholder og på køl indtil den skal bruges 🙂

print

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.