Antal: 4 personer | Tid i alt: 40 minutter |
Hvem elsker ikke pasta salat? Og især med en god mængde dressing, så den i hvert fald ikke bliver for tør 😉
Den smager viiirkelig godt og kan anbefales både som aftensmad, til madpakken eller en tur i det blå på et picnic tæppe.
Redskaber | Ingredienser |
|
Dressing
|
Sådan gør du
- Start med at koge pastaen i en gryde
- Hæld 1 liter vand ned i gryden og tilsæt 1 tsk salt
- Kom låg på gryden, og tænd for høj varmen
- Når vandet koger skruer du ned til middel lav varme og tilsætter din pasta
- Lad nu pastaen koge i det antal minutter, som der står på pasta pakken (som regel mellem 10-12 minutter)
- Imens går du i gang med at stege bacon
- Tag en stegepande frem og tænd for middelhøj varme
- Steg nu bacon til den er blevet brun og sprød
- Hæld bacon over på en tallerken med køkkenrulle, så det kan suge væsken
- Gør nu dine grøntsager klar
- Skyl og hak broccoli til små buketter
- Skyl og hak spidskålen i tynde strimler
- Skyl og hak agurken til små tern
- Pil skrællen af rødløget, og hak til små tern
- Når pastaen er færdig med at koge, hælder du pastaen over i et dørslag og skyller pastaen i koldt vand (så undgår du at pastaen klistrer sammen)
- Stil pastaen til side, imens du laver din dressing
Dressing
- Start med at skylle purløgen
- Klip det nu i bitte små stykker (0,5 cm) ned i en lille skål
- Tilsæt de øvrige ingredienser (creme fraiche, mayonnaise, citronsaft, løgpulver, hvidløgspulver), og bland det godt rundt
- Smag den til med salt og peber
Pastasalaten
- Bland alle ingredienserne til pastasalen sammen ned i en stor skål – pasta, bacon, grøntsager, dressing
- Vend det hele godt sammen
- Ryd op i køkkenet
- Server nu din lækre pastasalat 😛
Skulle du have nogle rester tilbage, er denne pastasalat også virkelig lækker at have med på madpakke. Kom den i en lufttæt beholder og på køl indtil den skal bruges 🙂