Grøntsags-stænger med peberfrugt hummus er en mega god snack! Du kan både tage det med i skole, eller spise det som snack, når du kommer hjem fra skole. Mums 😛
Tid: 15 minutter (+ 30 minutters bagetid)
Redskaber:
- Blender
- Urtkeniv
- Skærebræt
- Bageplade
- Bagepapir
- Hvidløgspresser
- Spiske
- Teske
- Lille skål
Det skal du bruge:
Hummus
- 1 rød peberfrugt
- 1 dåse kikærter
- 2 fed hvidløg
- 1 spsk tahin
- 1 spsk citronsaft
- 2 spsk olivenolie
- 1 tsk spidskommen
- 1 tsk salt
- 0,5 tsk peber
Grøntsags-stænger
- 0,5 agurk
- 2 gulerødder
Sådan gør du:
Hummus
- Vask hænder
- Tænd ovnen på 200 grader
- Skyl peberfrugten
- Skær kernene ud af peberfrugten, og skær den i 4 stykker
- Læg peberfrugten på en bageplade med skindsiden opad
- Bag dem i 30 minutter
- Tag peberfrugten ud efter 30 minutter og lad den køle af
- Tag nu skindet af de 4 peberfrugter
- Sæt dem til side
- Hæld vandet fra kikærterne og skyl dem
- Hæld dem ned i blenderen
- Tilsæt peberfrugt, tahin, citronsaft, olivenolie, salt og peber
Grøntsags-stænger
- Vask agurk og gulerødder
- Halver agurken
- Halver nu igen de to halvdele, så du får 8 agurke stænger
- Gør det samme med gulerødderne
- Ryd op i køkkenet 😉
Nu er du klar til spise dine grøntsags-stænger og dyppe dem i peberfrugts hummus. Det er en god snack! Som du også kan have med i skole 🙂