Arbejdstid: 10 minutter Tid i alt: 40 minutter |
Rabarberkompot er så nemt, så lækkert og helt genialt til mange ting. Herhjemme spiser vi det ovenpå havregrøden, pandekagerne, eller ovenpå yoghurt 😛
Redskaber | Ingredienser |
|
|
Sådan gør du
- Vask dine hænder
- Skær de grønne blade og “hovedet” af rabarberne (de to ender)
- Afvej nu rabarber stokkene så det passer med 250 g
- Skyl rabarberstokkene
- Skær rabarber i 1 cm tykke skiver
- Kom rabarber, sukker og vaniljesukker i en gryde
- Bland det hele godt sammen
- Lad det stå i gryden i 15-20 minutter
- Efter 15-20 minutter, kommer du gryden over på et kogeblus
- Tænd for høj varme, og rør rundt til det begynder at koge
- Skru herefter ned på middel varme, og lad det stå og simre i 10 minutter til rabarber er blødt
- Imens det simrer, ryddes der op i køkkenet 🙂
Hvis du ikke får spist hele rabarberkompotten med det samme, så kom den over i et skoldet, tætlukket glas eller plastikbøtte – så kan du komme den nogle dage 😛