NEMME, SJOVE OPSKRIFTER FOR BØRN OG NYBEGYNDERE I ET KØKKEN
Den søde tand - uden tilsat sukker Snacks Større børn

DADEL-ROMKUGLER

Antal: ca. 20 stk alt efter størrelseTid: 15 minutter

Dadel-romkugler! Og JA, de smager nærmest som romkugler. Måske du ikke er så vild med dadler, men jeg er sikker på du kan lide de her. De skal prøves!  😛
I denne opskrift er der brugt mandler, men hvis du er allergisk overfor, eller ikke har mandler, kan du sagtens bruge 1 dl havregryn i stedet.

Redskaber:  Det skal du bruge:
  • Deciliterbæger
  • Spiseske
  • Minihakker (eller stavblender)
  • Skål
  • Rene hænder
  • Lille skål
  • Tallerken eller fad
  • 10-15 dadler uden sten
  • 1 dl mandler
  • 1 dl kokosmel
  • 0,5 dl kakao
  • 1 spsk kokosolie (eller smør)
  • 0,5 spsk romessens
  • 0,5 dl kokosmel (til at rulle dadel-romkuglerne i)

Sådan gør du:

  1. Vask hænder vaskhænder
  2. Blend mandel og kokosmel så det bliver til mel
  3. Tilsæt kakao til mandel- og kokosmel blandingen
  4. Tilsæt dadler, romessens og kokosolie
  5. Blend det hele i 1 minut
  6. Form nu massen til små kugler med dine rene hænder, så det ligner små romkugler
  7. Hæld kokosmel i en lille skål
  8. Væn dadel-romkuglerne i kokosmelen
  9. Læg dadel-romkuglerne på en tallerken eller et fad og stil i køleskabet 1-2 timer
  10. Ryd op i køkkenet 😉
  11. Efter et par timer kan de nydes! Og de smager næsten ligesom slik  😀

Hvis du ikke skal spise dadel-romkuglerne med det samme, kan det være en god idé at komme dem i en lukket beholder, også i køleskabet. Så kan du tage nogle fra til madpakken, som en lækker snack 🙂
Find en film på hvordan man gør inde på juniorkokkeriet på instagram.

dadel

 

print

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.